På guidet tur i verdens mindste storby - Aarhus inde og ude
Aarhus er en stor universitetsby, og de mange unge mennesker gør byen sprælsk og levende - både på universitetets område og langs med åen og på alle de caféer og barer, der lokker for eksempel langs den genskabte Aarhus Å. Seværdighederne og de spændende steder ligger tæt. Overalt på en guidet byvandring vil du møde både byens borgere, studerende og turister fra hele verden. Der er altid liv og glade dage i Aarhus, og det er ikke uden grund, at Jyllands største by har fået tilnavnet Smilets by.
Aarhus har rigtig mange gode sights. Der er arkitektur, museer, historiske monumenter og hippe kvarterer. En byvandring med guide vil føre dig til de steder der interesserer dig mest. På den måde får du max ud af din tid sammen med vores guider i Aarhus fra Guideservice Danmark. Så kom med på byvandringer rundt i byens mange forskellige kvarterer og parker, en tur på cykel i den skønne natur, rundvisning i Den Gamle By eller en bustur rundt til byens attraktioner. Sammen med en guide går du ikke glip af det bedste - i stedet kommer du lige derhen og får historierne med oven i købet.
Moesgaard - på cykel fra Aarhus
Aarhushistorier: Drakenberg, Hellig Niels og de hvide damer
Marselisborg - Mindeparken og Mindelunden
Det bedste af Aarhus
Aarhus, fra vikingetid til arbejderby og universitetsby
Mange bække små - Aarhus Å
Oplev City Vest, kirken, den nye bydel og Bazar Vest
Den Gamle By i Aarhus
Historiske Vestergade - bag facaden
Aarhus - størst og først
Marselisborg Slotshave
Historiske Frederiksgade - bag facaden i Aarhus
Aarhus - fra vikingeby til moderne kulturmetropol
Aarhus by, afslappende køretur til byens skønne sights
Aarhus på cykel - fra vikingernes handelsplads til Danmarks største havn
Aarhus Nordre Kirkegård
Hvad lavede vikingerne i Aarhus?
Skønne parker: Marselisborg Slotshave, Mindeparken, Forstbotanisk Have
Food Tour Aarhus - giv dine smagsløg en oplevelse
Aarhus - 1000 år til fods
Aarhus' gader og deres forunderlige navne
Aarhus Domkirke - en smuk kirke med interessante historier
Aarhus byvandring - Jyllands hovedstad
Jul i Den Gamle By
På guidet tur i verdens mindste storby - Aarhus inde og ude
I Aarhus går udviklingen hurtigt, tempoet er højt og havneområdet strutter af moderne byggeri i glas og stål. Samtidig har byen bevaret hyggen i bykernen. Latinerkvarteret for eksempel er virkelig et besøg værd - men hvor ligger det? Og hvad skal man vælge, hvis tiden er knap? En guidet tur eller byvandring med en professionel guide kan være den hurtigste vej til det bedste ved Aarhus - du får så meget mere ud af din tid på den måde, og du kommer direkte til de allermest interessante steder. Hvis du har lyst kan du jo bagefter gå på strejftogt mellem de attraktioner og seværdigheder, som interesserer dig mest.
Museer og Kulturinstitutioner i Aarhus
DOKK1 og kunstmuseet AroS med Olafur Eliassons "rainbow panorama" er to centrale landemærker i smilets by. Kun de meget musikglade vil protestere når vi siger at Købstadsmuseet Den Gamle By nok er Aarhus’s største kulturseværdighed. Umiddelbart ved siden af ligger den botaniske have med de store væksthuse, hvor man kan vandre igennem klimazonerne fra tempereret til tropisk og fra regnskov til ørken og hvor man kan se vanillien hænge fra orkidé-rankerne, se kaffetræer og engletrompeter og drageblodstræer og meget andet. Musikhusets forestilling kan man så tage bagefter - om aftenen.
Marselisborg i byens sydlige udkant er dronningens sommerresidens, slottet er omgivet af slotspark, den Forstbotaniske have med træer fra hele verden samt en mindepark for de faldne i 1. verdenskrig. Længere nede mod syd forbi Dyrehaven og igennem de smukke Marselisborgskove går det videre til Moesgård Museum, hvor man blandt mange andre ting f.eks. kan bese Grauballemanden, et enestående og fuldstændig fantastisk velbevaret fund tilbage fra jernalderen. Det nye Moesgård Museum ligger meget naturskønt og smukt indpasset i landskabet, en usædvanligt vellykket struktur i græs og beton og hvis du er interesseret i arkitektur så er det hele turen værd bare at se museet udefra. Men det ville da være synd at stoppe der, ikke?
Aarhus bymidte
Selvfølgelig bør man besøge Aarhus’s meget hyggelige, gamle bykerne. Den byder på mange små og store seværdigheder. Latinerkvarteret ligger nord og vest for domkirken, som forresten er den højeste og længste kirke i Danmark. Domkirken ligger også totalt central i det historiske Aarhus og herfra er der kun kort gåafstand til alle de vigtigste seværdigheder i midtbyen. Kirken er indviet til søfarernes skytshelgen Sct Clemens. Det passer rigtig godt, for Aarhus har Danmarks største havn, målt i godsvolumen. Direkte ved siden af domkirken ligger det smukke Aarhus Teater og et stenkast borte kan man fra Clemens Bro se ned i den åbne Aarhus Å og studere det spændende og mondæne caféliv, der udfolder sig her. Om sommeren er der virkelig trængsel og et mylder af unge mennesker der hygger sig. Skolegade har altid været et yndet sted for tørstige sjæle på jagt efter et vandhul. Gaden går fra domkirken og helt ned til åmundingen og havnen. I smilets by er der selvfølgelig også uartige historier fra Skolegade, denne cirkulerede i 60’erne og 70’erne:
”Far, hvorfor er Skolegade så lang?”
”Det er fordi der står en i hver ende og trækker, min søn.”
I dag er området blevet et nobelt kvarter. Også Latinerkvarteret er gået fra at være centrum for byens bohemer og flippere til at være mondænt, de små butikker i de små gamle huse er der selvfølgelig stadigvæk, brostenen er der endnu men for biler er der adgang forbudt, det hele er blevet istandsat på smukkeste vis og i sommeraftenerne driver duften af eksotiske krydderier ud fra de mange små cafeer og spisesteder. Med en personlig guide får man tingene direkte fra hestens mund. En god guide har et levende hjerte som banker for at fortælle nogle af de spændende historier om Aarhus. På den måde får man mulighed for at høre Aarhus’ bankende hjerte i stedet for at blive en strejfende tilskuer som kort stopper op for at købe kaffe, kage eller is og så går videre uden nogensinde at opdage, hvad der ellers var at se og hvad man gik glip af.