Aarhus - fra vikingeby til moderne kulturmetropol

Aarhus havn
     

Byvandring i Aarhus hvor vi starter ved åmundingen, Aros, det sted som har givet byen sit navn. Vikingerne, kristendommen, reformationen, industrialiseringen, 2. Verdenskrig og Europæisk Kulturhovedstad 2017, en rejse gennem 1200 års historie.

Byen Aarhus er grundlagt af vikingerne i slutningen af det 8. århundrede og dermed er Aarhus en af Nordens ældste byer. Kom med på byvandring og opdag, hvordan den lille vikingelandsby i dag er omdannet til en af Skandinaviens mest dynamiske og fascinerende byer. 

Fra ARoS går vi over den gamle vikingevold til domkirkepladsen, hvor fortid og nutid mødes. Her ligger monumentale bygninger og moderne skulpturer side om side, og her besøger vi kort Vikingemuseet med den interessante udstilling om vikingetiden i Aarhus.

Vor Frue Kirke har en gemt skat under sit fundament - og kirken er den ældste bevarede stenkirke i Norden. Vor Frue Kirke er fra 1060 og har en meget, meget stemningsfuld krypt. Fra kirken fører jeg jer ad det middelalderlige gadenet mod Vestergade og på vores vej mod Den Gamle By, som vi ser udefra, passerer vi gamle købmandsgårde.

Vi går tilbage mod ARoS, byens moderne kunstmuseum og til rådhuset med det karakteristiske tårn, før vi er tilbage ved åen med dens mange cafeer og restauranter.

OBS: Vikingemuseet er lukket i weekenden. Vor Frue Kirke kan være lukket ved kirkelige handlinger.

Informationer

Varighed
2 timer
Type turforslag
Byvandring
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i byen
Aarhus
Længde i km
4
Minimum antal deltagere
1
Maximum antal deltagere
40
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK Se priser

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!