Den gamle grænseby Kolding

Koldinghus. Foto: Kåre Thor Olsen
     

Byvandring i Kolding, hvor Koldinghus ligger på slotsbanken, som den har gjort siden 1268, og byder rejsende sydfra velkommen til Kongeriget Danmark. Det er min by, den viser jeg rundt i.

Kolding var indfaldsporten til Danmark sydfra indtil krigen i 1864. Slottet blev brændt ned i 1808, hvorefter ruinen blev brugt som stenbrud indtil H.C. Andersen kom forbi....

Heldigvis var der først penge nok til en renovering sidst i 1900-tallet. Derfor blev det gamle slot restaureret på en helt særlig måde, hvor ruinen er bevaret med en fantastisk arkitektonisk konstruktion.

Slottet, Koldinghus, er den store seværdighed i Kolding, men resten af middelalderbyen rummer også spændende historier, for eksempel om bykrigen i Kolding i 1849 mellem 50.000 prøjsiske soldater og 40.000 danske soldater og studehandelen over Sønderbro i Kolding til markederne i Itzehoe og Hannover.

Nyere fortællinger som den om den navnkundige bager, Bertram Knudsen (det er smørret, der gør'et), og Chresten Berg, som startede de bergske blade, er også en del af byvandringen.

Informationer

Varighed
3 timer
Type turforslag
Byvandring
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i byen
Kolding
Entré eller andre udgifter
Ja
Hvortil skal der betales entre/ekstraudgift
Koldinghus
Længde i km
3
Minimum antal deltagere
1
Maximum antal deltagere
30
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK Se priser

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!