Fæstningsbyen Fredericia - spektakulær historie

Fredericia Vold. Foto: Foto: Lars K. Jensen
     

På en guidet byvanding i Fredericia oplever du byens historie. Hør fortællingen om Fredericias bemærkelsesværdige militære og religiøse historie fra grundlæggelsen som befæstet by i 1650 til i dag.

Vi mødes på Fredericias tog- eller busstation, alternativt ved Landsoldaten eller havnen, hvis du foretrækker det.

Dette er de vigtigste højdepunkter på vores guidede tur. Rækkefølgen afhængiger af, hvor vi starter.

Fra Prinsens Port, byens gamle hovedport, går vi rundt på de græsbeklædte fæstningsvolde fra en bastion til en anden, mens jeg fortæller om voldenes historie og deres betydning fra det 17. til det 21. århundrede. Jeg fortæller naturligvis også om den svenske invasion i 1650'erne og sejren mod "tysken" i 1849.

Vi stopper ved den ikoniske statue af Den Tapre Landsoldat, det første monument i verden opført til ære for den menige soldat. Tæt på finder vi det Hvide Vandtårn, byens flotte karakteristiske vandtårn. Hvis du ønsker at komme til tops, kræver det en ekstra time. Fra toppen er der nemlig den flotteste udsigt ud over den gamle bydel og dens specielle layout. Bestemt et besøg værd.

Fra voldene bevæger vi os videre ind mellem de charmerende gader og hyggelige huse i den gamle bymidte, hvor jeg fortæller om byens grundlæggelse i 1650 under kong Frederik III, og om hvordan den blev anlagt i henhold til en stram byplan, som stadig er synlig i dag. Vi går forbi mange bemærkelsesværdige bygninger, herunder rådhuset og flere kirker.

Blandt seværdighederne er der især Trinitatis Kirke og Skt. Michaelis Kirke, der var garnisonskirke fra 1700-tallet. Undervejs beretter jeg om byens religiøse privilegier, hvor frihed for alle kristne kirkesamfund og jøder var retningslinjerne og de særlige årsager bag dem. Derfra fortsætter vi mod den jødiske begravelsesplads.

Den guidede tur kan udover det Hvide Vandtårn også forlænges med et besøg på Fredericia Bymuseem, der udstiller Fredericias byhistorie, og hvor vi også kan opleve typiske originale boliger fra det 17. og 18. århundrede.

Informationer

Varighed
3 timer
Type turforslag
Byvandring
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i byen
Fredericia
Længde i km
5
Minimum antal deltagere
1
Maximum antal deltagere
25
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK Se priser

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!