Klassicisme, Evighedens Arkitektur i København

Christiansborg Slotskirke. Tegnet af C. F. Hansen

I Københavns klassicistiske bygninger ser vi et regelsæt for design, som har været respekteret siden oldtiden. Nytte, bestandighed og skønhed hedder devisen, som altid kendes på enkelhed og elegance.

Det begyndte for næsten 3.000 år siden, hvor grækerne betonede skønheden i harmoniske proportioner og enkelthed på en måde, som aldrig siden er blevet glemt. Med romeren Vitruvs værk "De architectura" blev principperne nedskrevet, og i 1500-tallets Europa sørgede renæssancearkitekter som Palladio med blandt andet Villa Capra for at ingen skulle glemme klassicismen, dens gyldne snit og elegante søjler. I Danmark er det primært C. F. Hansens arkitektur fra starten af 1800-tallet, som repræsenterer den ypperste klassicisme, men hans lærer, C. F. Harsdorff, havde allerede været der. 

Kom med mig og se deres bygningers "ædle enkelthed og stille storhed". Se, hvordan intet er tilfældigt, intet er uharmonisk, alt er, som Palladio kunne have gjort det. Kort sagt, se hvorfor klassicismen aldrig vil forlade os mennesker.

Vi mødes ved ankeret, mindesmærket i Nyhavn.

Informationer

Varighed
2 timer
Type turforslag
Byvandring
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i byen
København
Længde i km
4
Minimum antal deltagere
4
Maximum antal deltagere
10
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK Se priser

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!