Slavenation Danmark

Kunstprojektet I Am Queen Mary. Foto: Morten
   

Bliv klogere på Danmarks kolonitid og se hvor meget denne tid fylder i København i dag.

København har mange bygninger, der rummer historier om kolonitiden. Både den nordatlantiske, østasiatiske og vestindiske handel.

Den vestindiske handel byggede på slaver, som man købte af de lokale i Vestafrika og brugte som arbejdskraft på de vestindiske øer.

I de senere år er der kommet stor fokus på kolonitiden og især på Danmarks rolle i slavehandlen. Derfor er der også kommet to statuer i Københavns havn. Den ene er en officiel gave fra det tidlige Vestindien - The Virgin Islands - statuen Freedom. Den anden er et kunstprojekt med navnet I am Queen Mary.

Hør historierne og de mange skjulte historier rundt om Københavns havn.

Byvandringen kan arrangeres på forskellige måder, så hvis I for eksempel ønsker at kombinere et besøg i den faste koloniudstilling på Nationalmuseet, så kan det sagtens lade sig gøre.

Vi mødes på Christianhavns Torv og går ned til den tidligere østasiatiske plads ved havnen. Herfra følger vi havnen til Grøndlands handelsplads og går over Inderhavnsbroen til Nyhavn. Herfra går vi til Toldboden hvor I am Queen Mary står. Vi går til Amalienborg og forskellige stop i Frederiksstaden tilbage til Nyhavn og Kongens Nytorv, der fortæller om afviklingen af slaveriet.

Hvis I gerne vil have fokus på racisme, kan vi eventuelt inddrage Kastellet i turen. Der sad engang en afrikansk høvding og hans rådgiver i fængsel på grund af salg af slaver og drab på børn. En overraskende historie, hvis man tror historien om slaveri er en sort-hvid historie.

Informationer

Varighed
2 timer
Type turforslag
Byvandring
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i byen
København
Længde i km
4
Minimum antal deltagere
1
Maximum antal deltagere
30
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK Se priser

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!