Oplev det sydøstfynske herregårdslandskab på skøn cykeltur

Rutekort cykeltur Sydøstfyn

Vi cykler i rolig tempo ad cykelstier og mindre biveje fra Odense til Lundeborg, og herfra videre til Svendborg. En uforglemmelig oplevelse i det indtagende sydøstfynske herregårdslandskab.

I en af Odenses allermest sydøstlige forstæder støder vi på herregården Fraugdegaard fra 1588. Hvis parken er åben, kan vi gå en lille tur der. Næste stop er Sanderumgaard fra 1870. Den helt nyrestaurerede romantiske park er på 15 hektar, og her kigger vi også ind hvis der på dagen er åbent.

Vi fortsætter igennem smukke Davinde-landsby, og naturområdet Tarup-Davinde. Efter Havndrup bevæger vi os ind i det ret uspolerede og omfangsrige herregårdslandskab der omkranser Fyns næststørste herregård, Ravnholt på 3.643 hektar, herunder 1.000 hektar skov. Det er som at komme 300 år tilbage i tiden. Vi cykler først forbi den mindre herregård Hellerup fra 1670, og fortsætter ad vidtstrakte alléer ned imod Ravnholt gods fra 1620, der ligger fuldstændig sublimt som en stor velnæret edderkop i midten af sit spind. Vi kigger på godset udefra, og holder en lille pause.

Herfra ruller vi ned imod det maleriske og idyllisk beliggende Lykkesholm fra 1600, på 299 hektar. H.C. Andersen boede i tårnet på første sal. Hans eventyr "De to baronesser" er henlagt til Lykkesholm. Vi cykler derpå mod byen Ørbæk, og det imponerende Ørbæklunde, krydser Kongshøj å, og drejer fra i Svindinge, og ruller nedad den lille vej. Foran os åbenbarer en af Danmarks fornemmeste herregårde fra barokken sig, nemlig Glorup fra 1760 på 1.000 hektar. Det vidtstrakte parkanlæg fremstår i dag som et aristokratisk kulturmiljø af europæisk format. Parken har offentlig adgang, så vi holder en lille pause her.

Vi nærmer os nu Storebæltskysten, og man fornemmer havets nærhed. Lyset ændrer sig stille. Vi stopper ved den 12 meter høje Dammestenen, som er Danmarks største vandreblok, med en vægt på 1.000 tons. Efter yderligere et par kilometer når vi renæssancegodset Hesselagergård fra 1550, opført som bolig til kansler Johan Friis.

Mætte på indtryk går det nedad bakke til det skovomsluttede og hyggelige gamle fiskerleje Lundeborg, hvor vi får os en velfortjent is. Der kan bades fra den fine strand hvis man har lyst.

Vi cykler derefter ad småveje ned langs kysten, og kommer forbi de mindre herregårde Tiselholt og, lige før Svendborg, Bjørnemose fra 1875. Vi ruller langs strand og skovbryn ind i Danmarks stolte søfartsby, Svendborg, hvor turen slutter. Herfra kan toget tages tilbage mod Odense.

En pragtfuld cykeltur, med noget af de ypperste natur- og kulturmiljøer Fyn har at byde på. Det bliver turen du vil mindes med glæde mange år frem.

Informationer

Varighed
9 timer
Type turforslag
Cykeltur
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i dette område
Sydøstfyn
Længde i km
77
Minimum antal deltagere
2
Maximum antal deltagere
8
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK Se priser

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!