Dejlig cykeltur: Odense - Langesø - Dallund Slot

Tag med ud på en skøn cykeltur ad småveje, og oplev virkelig storslåede skove og herregårde tæt på Odense.

Vi samles på Gråbrødre Torv i Odense C, og cykler i roligt tempo og samlet flok ud af byen. Ad Langesøstien bevæger vi os støt og roligt vestpå, og lader Odenses vestlige forstæder forsvinde som dug for solen bag os. Vi ruller ud i solen på mikroskopiske veje anlagt for hundrede år siden, hører fuglene pippe og bækkene pible. Herude er der ingen trafik, kun naturens lyde, som de har lydt i årtusinder.

Vi kommer forbi en af Danmarks ældste, stråtækte og mest velbevarede firlængede gårde, og tager et kig ind i fortiden. Vi kører igennem århundrede gamle skove, Langesøskovene, og kører op og ned af bakker, og rundt i bløde sving. Vi stopper ved det majestætiske Langesø Gods, der ligger som kronjuvelen i al denne skønhed. Bygget i 1775, og i dag på 900 hektar.

Vi kører op i skovbyen Morud, hvor helt almindelige fynboer lever deres moderne liv, og cykler videre nordpå ad Nordfyns bedste cykelsti. Her bliver landskabet fladt, og skovene forsvinder. Vi cykler igennem Søndersø, og videre østpå, ud forbi Dallund Slot, og tager en pause ved slottets sø, og tager alle de mange skønne indtryk ind: slottet, søen, parken og dens botanik.

De sidste 10 km cykeltur går tilbage ind mod Odense, ad småveje og senere via stinetværket i og omkring Odense NV, og ind igennem Åløkkeskoven, og ned forbi Odense Havnebad. Har vi tid og lyst, kan vi snuppe en hurtig forfriskende dukkert i det lækre rene vand. Der er gratis adgang.

Vi samles igen på Gråbrødre Torv, takker for en dejlig tur, og tager afsked med hinanden.

Informationer

Varighed
5 timer
Type turforslag
Cykeltur
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i dette område
Odense NV og Nordvestfyn
Længde i km
42
Minimum antal deltagere
1
Maximum antal deltagere
12
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK Se priser

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!