Ballet - fra Bournonville til Neumeier. Foredrag v/ Maria

Temaet er balletten og dens udvikling både i Danmark og verden over - fra de klassiske Bournonville balletter og Petipas mesterværker til de berømte Ballets Russes af Diaghilev, der indledte i starten af 1900 tallet med sine superstjerner som Anna Pavlova, Tamara Karsavina og Vaslav Nijinsky en kunstnerisk revolution uden lige. 

John Neumeier - en af de mest femtrædende moderne koreografer og leder af Hamburg Staatsballet - har været begejstret for Nijinskij i mange år og har endda skabt balletten, der handler om den fantastiske karriere og tragiske skabne af Vaslav Nijinskij , der fra 1975 og fremefter har lagt navn til den årlige Nijinskij Gala ved Hamburger Ballett.

Djagilevs sidste koreografiske fund var George Balanchine, der senere var med til at grundlægge New York City Ballet. Han var en pioner indenfor moderne ballet og en af det 20. århundredes  mest anerkendte koreografer.

Verdensberømte Bolsjoj og Kirov Balletter, videreudvikling af moderne koreografi og meget mere kommer vi til at snakke om til dette foredrag, hvor der også bliver vist filmklip og power point.

Russisk ballet er en fortryllende verden. Book foredrag om ballettens verden med fokus på russisk ballet hos Guideservice Danmark på tlf. 4156 2859

Informationer

Varighed
1 - 2 timer
Hvad skal arrangør stille til rådighed for foredragsholder
Et lærred, en projektor, et TV, en DVD-afspiller og en videobåndafspiller
Om foredragsholder
Jeg er en levende og engageret foredragsholder med stor kærlighed til balletten. 
Mine interesser
Historie, litteratur, kultur: kunst, film, ballet
Bedømmelse
Gennemsnitlig svartid
Udregnet over de seneste 2 måneder

Priser

Pris pr. foredrag kr.
2500
Transportdækning, guide til mødested, pr. km kr.
3,20
Transportdækning guide, offentlig transport
Ja
Transport fra
DK-5210 Odense

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!