Cyklisme versus privatbilismen. Foredrag v/ Jacob

I dette provokerende og debatskabende foredrag kommer jeg ind på cyklismens og bilismens fordele og ulemper, sætter tal bag mine påstande, og viser hvad der skal til, for at vi igen kan komme til at cykle meget mere i Danmark og måske på din arbejdsplads eller uddannelsesinstitution, og hvilke positive konsekvenser det vil få for den enkelte, for arbejdspladsen, og for samfundet som helhed.

Over halvdelen af Danmarks befolkning er overvægtig. Vejene sander til i trængsel. Der sidder i snit 1.13 personer i hver pendlerbil. 47% af alle pendlerture er under 10 km. Biler står parkeret 95% af tiden. Der dræbes på globalt plan 1.35 mio. mennesker i trafikken årligt. Udgifter til bilejerskab ligger på 40-50.000 kr årligt. Borgerne bliver syge af stress og luftforurening fra biltrafikken. Biler og veje lægger beslag på mere og mere plads. Biler fylder, larmer, forurener, dræber, kvæster og er dyre i drift. Men alligevel stiger antallet af biler i Danmark! Hvorfor vælger flere ikke cyklen som deres foretrukne transportmiddel? Cyklen der nærmest koster ingenting og hverken fylder, larmer, forurener, dræber og kvæster folk?

Foredraget er spækket med aha-oplevelser for tilhørerne, og der bliver sat god tid af, til en garanteret livlig og engageret debat blandt tilhørerne!

Hvem ved - måske vil netop dette foredrag, få en del af dine gæster, medarbejdere eller elever til at holde fast i cyklen som deres foretrukne transportmiddel, til gavn for deres sundhed, pengepung og vores fælles klima?

Et engagerende foredrag på 2 timer.

Jacob, foredragsholder om cyklisme

Informationer

Varighed
1 - 2 timer
Hvad skal arrangør stille til rådighed for foredragsholder
Projektor, laptop, lærred, mikrofon
Om foredragsholder
Byudvikling, infrastruktur og transport har været mine helt store passioner siden teenageårene. De sidste 6 år har jeg dedikeret meget af min opmærksomhed på fordele og ulemper vedrørende cyklisme og privatbilismen, og er dykket ned i tallene bag transportformerne. Jeg er en af landets førende fortalere for meget mere cyklisme, arbejder på en bog om emnet, har fået trykt en kronik om emnet i Information, er bestyrelsesmedlem i Cyklistforbundet, og arbejder hver dag på at påvirke vores beslutningstagere, så vi får meget mere cyklisme i Danmark igen. Potentialet er enormt, og det må og skal indløses. Jeg tror på, at oplysning og viden, er den bedste vej, hvis man vil ændre folks vaner. Derfor dette foredrag.

Jeg er uddannet skolelærer, har boet både i København, på en ø, på Midtfyn, og bor nu på 6. år i Odense C sammen med min kæreste. Jeg ejer to racercykler, tre mountainbikes, en citybike, og cykler til alt. 
Mine interesser
Geografi, arkitektur, botanik, historie, film, fotografi, fitness
Bedømmelse
Gennemsnitlig svartid
Udregnet over de seneste 2 måneder

Priser

Pris pr. foredrag kr.
5000
Transportdækning, guide til mødested, pr. km kr.
4,00
Transportdækning guide, offentlig transport
Ja
Transport fra
DK-5000 Odense C

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!