Danmarks største heksesag. Foredrag v/ Niels

I dette foredrag fortæller jeg om Danmarks største hekseproces, som fandt sted i Køge i 1612. Det hele startede da en rig købmand anklagede sin genbo for at sætte en djævel i hans hus. Men i virkeligheden var det hele startet ti år før.

Vi hører, hvordan heksene manede djævelen frem af åer og brønde. Hvordan de tissede i døbefonten, hvor de boede, og hvad de beskæftigede sig med, når de ikke lige var hekse, men almindelige mennesker i Køge.

Historierne fra Køge blev ikke i byen. De blev også hørt i København, hvor Christian den fjerde blev godt og grundigt bekymret og greb ind i sagen.

Via historierne fra Køge tegner der sig et levende billede af en almindelige dansk købstad anno 1600. Vi får et indblik i dagliglivet på godt og ondt, og ikke mindst får vi et meget konkret indblik i tidens tro, som altså gjorde det fuldstændig logisk, at djævelen og hans hekse truede det almindelige pæne liv i Køge, Danmark og resten af verden. 

Det er spændende, det er uhyggeligt, men det er også sjovt og skævt - og der er mange ting, vi kan genkende fra os selv.

Bygårdsstræde i Køge ca. år 1900. Her boede en heks

Informationer

Varighed
1 - 2 timer
Hvad skal arrangør stille til rådighed for foredragsholder
Projektor
Om foredragsholder
Jeg er uddannet journalist og historielærer. Gennem en årrække, har jeg lavet byvandringer om den store heksejagt, og taget mange interesserede med til de steder, hvor historierne foregik. 
Mine interesser
Historie
Bedømmelse
Gennemsnitlig svartid
Udregnet over de seneste 2 måneder

Priser

Pris pr. foredrag kr.
4000
Transportdækning guide, offentlig transport
Ja
Transport fra
dk-4340 Tølløse

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!