Iran i nyere tid. Foredrag v/ Shahin

Iran er altid en varm kartoffel i nyhedsbilledet og disse dage er bestemt ikke en undtagelse.

For 2500 år siden grundlagde perserne et af verdens største imperier og byggede deres forunderlige hovedstad Persepolis. Siden har området, vi i dag kender som Iran, givet verden magiske tæpper, enestående poeter, pragtfuld mad og nyhedshistorier, der har delt vandene.

Sidste år var det 40 år siden Den Iranske Revolution vendte op og ned på ikke bare Iran, men også hele Mellemøsten. På få dage ændrede landet retning og gik fra at være en af USA's nærmeste allierede, til at blive en torn i øjet på Vesten og senere en del af Bush' "Ondskabens Akse".

Nu er Iran stadigvæk en del af dagens nyheder. Atomaftalen er fortid, amerikanerne har genindført sanktioner og konflikten bobler i regionen. Alt det er med til at skabe et billede af Iran, som et land af religiøse fanatikere, bryske præster og drømme om atomvåben.

Men nuancerne forsvinder ofte, når snakken går på Iran. Det er et moderne land med 82 millioner mennesker, der gang på gang overrasker udenlandske turister med en utrolig gæstfrihed, en fascinerende kultur og en perlerække af eventyrlige historier.

Jeg er dansk-iraner og skriver netop nu på en bog om min barndom i Iran. Jeg har en kandidat i Mellemøststudier fra København Universitet, er rejseleder i Iran. Jeg har fingeren på iranernes puls og kan fortælle om fortiden, nutid og fremtiden for det land, de fleste kun kender fra nyhederne.

Shahin, rejseleder og foredragsholder

Informationer

Varighed
1 - 2 timer
Om foredragsholder
Jeg har en kandidat i mellemøststudier med speciale i persisk. Jeg taler sproget, har boet i Iran og rejser der jævnligt. 
Mine interesser
Musik, historie, arkitektur, sport, film,
Bedømmelse
Gennemsnitlig svartid
Udregnet over de seneste 2 måneder

Priser

Pris pr. foredrag kr.
2500
Hvis købes for mere end kroner
0
Transportdækning, guide til mødested, pr. km - DKK
4,00
Transportdækning guide, offentlig transport
Ja
Transport fra
DK-2200 København

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!