En rundrejse i det italienske gastronomiske univers, kultur og levemåde. Foredrag v/ Pia
Italiensk mad og vin krydret med indblik i indflydelsen af disse i italienernes kultur og familieliv
Pizza og pasta i alle afskygninger er ganske vist de retter fra det italienske køkken, som har opnået mest berømmelse og som serveres i italienske restauranter over hele kloden, eventuelt nydt med et godt glas vin.
Det autentiske italienske køkken består af utallige farvestrålende og sunde retter, hvor hver region har deres egne specialiteter at byde på. Det er disse retter, som har gjort, at det mediterranske køkken i dag er på UNESCO listen over verdens kulturarv. Vi gennemgår de enkle principper som italiensk mad er baseret på og som gør, at ernæringseksperter i dag anbefaler den mediterranske diæt. Desuden berøres Slowfood, biodynamisk landbrug, KM0 og mammas gode klassikere.
Vi ser på betydningen af den omhyggelige tilberedelse og indtagningen af måltiderne for de italienske familier. Ritualerne om at nyde sin espresso og brioche i den lokale café og socialisering herom. Vigtigheden af den daglige varme frokost med 3 retter mad serveret i skolerne og familiefrokosten hver søndag hvor man samler både 3 og 4 generationer.
Foredraget kan mod tillæg udvides med vinsmagning.