Jelling og vikingetiden. Foredrag v/ Lone

 

Jelling er de seneste år blevet ændret voldsomt. Nye udgravninger har nu afsløret de dimensioner, som vikingetidens Jelling havde.

Det nye monumentområde viser den kæmpe skibssætning som Gorm den Gamle, den første konge i Jellingdynastiet, blev sendt afsted i, da han døde. Vi ved nu også, at hele Jellingkomplekset var omgivet af et palisadeværk af hidtil usete dimensioner.

Foredraget fortæller med fakta og humor om Jelling og vikingetiden. Det spændende ved vikingetiden, i forhold til den europæiske historie, er, at den er helt vores egen.

Men hvorfor blev vore forfædre vikinger? Og hvorfor og hvordan endte vikingetiden egentligt? Hvor gammel var Gorm den Gamle? Havde dronning Thyra noget med Dannevirke at gøre? Hvorfor i al verdens riger og lande byggede man, over en kort periode, 5 ringborge, en bro og et forsvarsværk, der kun blev benyttet i en kort periode? 

Med baggrund i min erfaring som guide i Jelling og guide på flere ture til blandt andet Fyrkatborgen og Ravningbroen, fortælles om den danske vikingetid. Både om Jelling og Danmark før kong Harald, om Jelling og om kong Haralds beslutning om at gøre kristendommen til sin og Danmarks religion.

Jellingestenene. Foto: Lone

Informationer

Varighed
1 - 2 timer
Hvad skal arrangør stille til rådighed for foredragsholder
Projektor
Mine interesser
Historie, kultur og kunst, landes kulturelle og politiske historie og samfundssammenhæng
Bedømmelse
Gennemsnitlig svartid
Udregnet over de seneste 2 måneder

Priser

Pris pr. foredrag kr.
3000
Transportdækning, guide til mødested, pr. km kr.
1,93
Transport fra
DK-6000 Kolding

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!