Kulturarven fra 1864. Foredrag v/ Jan

Krigen i 1864 var en tabt krig. Danmark mistede 4.000 soldater og hele Sønderjylland. Men tabet blev startskuddet til en blomstrende patriotisme, der kom til udtryk i alt fra litteraturen til hedens opdyrkning, for hvad udadtil var tabt, skulle i enhver henseende indadtil vindes og det blev det.

Indimellem blev der også tid til at opstille mindesmærker for de faldne krigere og til at fejre alt hvad der var dansk, så den tabte krig blev en åndelig sejr for Danmark og danskheden.

Historiker cand. mag., og tidligere forskningsmedarbejder ved Dansk Center for Byhistorie, fortæller under foredraget om den brusende bølge af patriotisme, der skyllede ind over Danmark i kølvandet på krigen i 1864, samt om hvordan krigens status som danmarkshistoriens store krig kom til at påvirke dansk identitet og kultur helt op til 2. verdenskrigs slutning i 1945.

Informationer

Varighed
1 - 2 timer
Hvad skal arrangør stille til rådighed for foredragsholder
Intet
Om foredragsholder
Jeg er en erfaren foredragsholder og har som cand. mag. i historie, forhistorisk arkæologi og britiske studier en solid faglig baggrund for at tale om historiske emner. Jeg taler et klart og let forståeligt dansk uden brug af fremmedord og taler desuden altid klart og tydeligt 
Mine interesser
historie, dansk-tyske forhold, grænselandskor, mennesker i grænselandet Sønderjylland/Slesvig, mindretalsspørgsmål
Bedømmelse
Gennemsnitlig svartid
Udregnet over de seneste 2 måneder

Priser

Pris pr. foredrag kr.
2500
Transportdækning, guide til mødested, pr. km kr.
2,50
Transport fra
DK-6200 Aabenraa

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!