Portugal i dag. Foredrag v/ Ove

"Hvilken paradisisk dejlighed" udbrød H.C. Andersen under sit besøg i Portugal i 1866. Og den dag i dag er Portugal en besnærende blanding af beskedne mennesker, smukke landskaber og overdådige minder fra landets fortid som stenrig søfartsnation.

Portugal er et land med store forskelle mellem syd og nord. Fra Algarves solskinskyster og turistbyer til de flade sletter med storgodser, vinmarker og korkege syd for Tejo-floden. Fra den elegante by Lissabon til Nordportugals travle industrier, små, våde vinho-verde-marker og øde månebjerge med portvinsdruer på stejle terrasser.

Et land med en flittig befolkning, der ofte må klare sig for mindstelønnen på  5.556 kr/måned, mens boligpriserne er højere end i Danmark. Et land med økonomisk vækst og voldsom udvikling af turismen, indtil corona epidemien satte en kæp i hjulet i 2020. Et land med store udfordringer for premierminister António Costas socialt indstillede venstrefløjsregering.

Jeg holder rigtig meget af Portugal og fortæller med glæde om landet, hvor jeg har fulgt udviklingen gennem de sidste 40 år

Portugals statsminister António Costa (1915-23)

Informationer

Varighed
1 - 2 timer
Hvad skal arrangør stille til rådighed for foredragsholder
projektor (fremvisning af billeder fra bærbar PC)
Om foredragsholder
Jeg er freelance journalist og rejseleder med speciale i Portugal og Frankrig 
Mine interesser
Kulturmøder. Verdenshistorie og lokale historier. International politik. Gode romaner og historiske beretninger. Kunst og kunsthistorie. Økologi og bæredygtig turisme. Gastronomi og vine. Surdejsbrød og fodbold.
Bedømmelse
Gennemsnitlig svartid
Udregnet over de seneste 2 måneder

Priser

Pris pr. foredrag kr.
2500
Transportdækning, guide til mødested, pr. km kr.
0,00
Transportdækning guide, offentlig transport
Ja
Transport fra
DK-8700 Horsens

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!