The Winner-Takes-it-All - USA har et andet valgsystem. Foredrag v/ Mads

Hvordan kunne Donald Trump blive præsident, når Hillary Clinton fik flest stemmer? Hvad er primærvalgene?

Det amerikanske præsidentvalg er ikke bare et simpelt valg mellem to kandidater. Det er et sammensurium af valg, der foregår på tværs af USA's 50 stater, alle med deres særlige forhold og unikke valghandling. Og før de overhovedet når så langt, skal kandidaterne i de enkelte partier også på valg mod hinanden i de såkaldte primærvalg. Og samtidig med præsidentvalget foregår et utal af andre valg til alverdens politiske embeder.

Når man som dansker følger med på sidelinjen, kan det amerikanske valgår være en forvirrende omgang. I dette foredrag klæder jeg mine tilhørere på til det kommende amerikanske præsidentvalg og jeg forklarer, hvad der er op og ned ved det amerikanske præsidentvalg.

Jeg fortæller om de amerikanske valgmetoder, og de amerikanske samfundsforhold, der former det amerikanske valgår, og svarer på de spørgsmål som melder sig, når man som dansker følger med.

  • Hvorfor er det de amerikanske politikere selv, der tegner deres valgdistrikter?
  • Hvorfor er det kun én kandidat fra hver valgkreds, der kommer i kongressen?
  • Hvorfor er det ikke vælgerne direkte, der afgør præsidentvalget?


Disse problematikker ligger langt fra de forhold, vi danskere kender til, men de er fuldstændigt afgørende for, hvem der bliver valgt ind til USA's mest magtfulde embeder.

Jeg giver i foredraget svar på dette og flere spørgsmål, og forklarer nærmere om den politiske kultur, som hersker i USA, og svarer på hvorfor amerikanerne gør, som de gør, når de går til stemmeurnerne.

Det Hvide Hus | Book foredrag: +4541562859

Informationer

Varighed
1 - 2 timer
Hvad skal arrangør stille til rådighed for foredragsholder
Projektor og HDMI-stik
Om foredragsholder
I de seneste seks år har jeg studeret amerikansk politik og historie indgående gennem min uddannelse i Amerikanske Studier ved Syddansk Universitet og mit arbejde som indenrigspolitisk skribent. Jeg har også praktisk erfaring med USA, hvor jeg i et halvt år boede og studerede i delstaten, Ohio i Midtvesten. Her blev jeg førstehåndsvidne til helt et andet Amerika end det, vi kender fra film, serier og nyheder. De oplevelser, jeg fik her har formet mit syn på USA. Jeg har således fået et unikt indblik på amerikanernes liv, og i mine foredrag vil jeg dele ud af de oplevelser, jeg har med amerikanerne og deres politiske system. 
Mine interesser
Politik (særligt amerikansk politik)
Historie
Sport
Bedømmelse
Gennemsnitlig svartid
Udregnet over de seneste 2 måneder

Priser

Pris pr. foredrag kr.
2000
Transportdækning, guide til mødested, pr. km kr.
3,56
Transport fra
DK-5000 Odense C

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!