De slesvigske krige og den gamle grænse

 

Det sydlige Jylland har op gennem historien været et sted for konflikter. Tilbage fra middelalderen var den danske konge hertug over Slesvig og Holsten. Grænseområdet er et område, hvor krige er blevet kæmpet og grænser er blevet flyttet igennem tiden. Det er også et område med smukke bygninger og flotte ingeniørværker, der vidner om viljen til at forsvare sig, når det gik galt. 

Fæstningsbyen Fredericia blev påbegyndt i 1650, og spillede en vigtig rolle i 3-års-krigen 1848-1850. Det var revolutionernes tid i Europa, og et oprør brød ud i hertugdømmerne Slesvig og Holsten. Krigen kulminerede i Fredericia; vi ser Den Tapre Landsoldat og voldanlægget.

Busturen går derefter videre til Kolding, hvor det fantastiske Koldinghus vidner om, at byen i mange århundreder har ligget på grænsen til hertugdømmerne. Slottet står som en renoveret ruin, hvor væggene fortæller historien om bygningen og arkitekterne Johannes og Inger Exner har formået at bevare ruinen i slottet. Der bliver en rundvisning inde på slottet.

Gennem det smukke landskab når vi det højeste punkt i området, Skamlingsbanken, hvorfra der i en højde af 113 meter er fantastisk udsigt over Lillebælt. Stedet spillede en vigtig rolle; både i årene op til 1864 og i den tid, hvor Sønderjylland var en del af Tyskland.

Der er mulighed for at forlænge turen med ½ time for at nyde kaffe og kage på den smukt beliggende restaurant Skamlingsbanken, eller forlænge turen med ca. 1½ time til Christiansfeld, hvor våbenstilstandsaftalen blev underskrevet efter krigen i 1864. Hertil var det også, at kong Christian X ankom på sin berømte hvide hest efter genforeningen i 1920. Tiden vil her blive brugt til en kort byvandring samt mulighed for kaffe og honningkage, som byen er berømt for.

Informationer

Varighed
5 timer
Type turforslag
Bus- eller bil - med stop på turen
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i dette område
Fredericia, Kolding, Christiansfeld
Entré eller andre udgifter
Ja
Hvortil skal der betales entre/ekstraudgift
Koldinghus
Længde i km
60
Tillæg for forplejning
Ja
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK Se priser

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!