Vikinger, Danmarkshistorie og smuk natur ved Vejle

Runesten for Gorm den Gamle
 

Guidet tur med bus gennem Grejsdal og Vejle Ådal, der er nogle af Danmarks flotteste. Udover den smukke natur omkring Vejle kan vi i området også gøre markante nedslag i Danmarkshistorien.

Grejsdal er Danmarks dybeste kløft og formet af istiden. Her løber Grejs å, som gennem mange år har leveret vand til mange virksomheder som for eksempel møller og bomuldsspinderier. En af disse virksomheder er Lerbæk Mølle, der opstod i 1600-tallet. Grejs å var opstemmet vest for bygningen til en 5 tønder land stor mølledam, som i dag er tørlagt. Lerbæk Mølle hørte indtil 1820'erne under Lerbæk Gods.

I Jelling ligger Kongernes Jelling, et spændende vikingeoplevelsescenter. Kongernes Jelling fortæller om de danske vikinger og om de runesten og høje, Harald Blåtand rejste, da han blev konge efter sin far, Gorm den Gamle. Naturligvis hører du historien om begge konger, deres og Jellings betydning i Danmarkshistorien.

Nørup Kirke, Engelsholm Slot, Vingsted, Bindeballe Købmandsgård og Tørskind Grusgrav med Robert Jacobsens skulpturpark besøger vi også undervejs, og ligeledes Ravningbroen og Egtvedpigens grav, inden bussen kører retur gennem Vejle Ådal, der er Østjyllands længste og mest markante tunneldal.

Informationer

Varighed
6 timer
Type turforslag
Bus- eller bil - med stop på turen
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i dette område
Vest for Vejle
Længde i km
75
Tillæg for forplejning
Ja
Minimum antal deltagere
1
Maximum antal deltagere
50
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK Se priser

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!