Kongernes Jelling, dansk verdenskulturarv

Jellings gravhøj
 

Jelling: Et kongeligt monument og Danmarks fødselsattest. Guidet tur, hvor den gamle nordiske religion og kristendommen mødtes. Her, hvor kong Harald i 956, måske mest af strategiske grunde, erklærede Danmark for kristent og begyndte en statsdannelse, med et monarki, der består den dag i dag.

Se den hvide middelalderkirke og de to runestene mellem de to gravhøje; Jelling-monumenterne, der i dag er UNESCO Verdenskulturarv.

Hør de levende fortællinger om Gorm den Gamle, hans dronning Thyra og sønnen Harald. Oplev magien fra skibssætningen, Nordhøjen og den gravlagte kong Gorm under gulvet i kirken.

Den guidede tur har stop ved alle Jelling-monumenterne. Der fortæller jeg om de arkæologiske udgravninger og om de nye markeringer af skibssætning og palisadeværk. Vi ser også, hvad der er tilbage af det gamle Jelling og den nye, flotte udstilling.

En særdeles god oplevelse, hvor den guidede tur både kan være en aktivitet for grupper og for private. Book din helt egen guide, det gør kun oplevelsen bedre.

Informationer

Varighed
2 timer
Type turforslag
Byvandring
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i byen
Jelling
Minimum antal deltagere
1
Maximum antal deltagere
30
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK Se priser

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!