Wegner, stolenes mester

Hans Jørgen Wegner
   

"A chair is only finished when someone sits in it."

Dette motto er udtalt af en af de helt store helte indenfor det moderne danske design-eventyr, Hans Jørgen Wegner. I sin karriere skabte han over 500 forskellige stole, hvilket gjorde ham til en "stolenes mester". Han var for eksempel ophavsmand til den ikoniske "The round chair", der blev brugt i en TV-duel i 1962 i den amerikanske præsidentvalgkamp mellem R. Nixon og J.F. Kennedy. Her blev den udødeliggjort og fik det flatterende tilnavn "the chair".

Danmarks internationale ry som design-nation blev grundlagt i en gylden periode efter 2. verdenskrig og stilen kendt som "Danish modern". Forud for dette var der gået en periode med fokus på funktionalitet og design til alle, det vil sige et ønske om, at alle skulle have ret til og mulighed for at købe ordentlige møbler til en rimelig pris.

Dette blev til dels muligt, da FDB ansatte den anerkendte, danske designer Børge Mogensen som chef for deres tegnestue. Hermed blev begrebet "Dansk demokratisk design" født, et begreb der videreføres i dag, ikke kun i Danmark men også i de andre skandinaviske lande. Ud af denne tankegang er også store, nutidige, giganter som svenske IKEA opstået.

Omvisningen starter på Designmuseum Danmark, hvor vi ser forskellige eksempler på Wegners møbelkunst, udvikling af ideer i samarbejde med producenterne og tankerne bag hans design. 

Herefter går vi til Carl Hansen & Søns flagshipstore (ca. 10 mininutters gang).

Carl Hansen & Søn er Danmarks største producent af Wegner møbler ikke mindst den populære Y-stol, Wishbone chair. Vi vil se på, undersøge, prøve og tale om en række af de møbler, vi har oplevet på Designmuseum Danmark.

Informationer

Varighed
2 timer
Type turforslag
Byvandring
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i byen
København
Entré eller andre udgifter
Ja
Hvortil skal der betales entre/ekstraudgift
Designmuseum Danmark
Længde i km
3
Minimum antal deltagere
1
Maximum antal deltagere
30
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK Se priser

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!