Kartoffelmuseum og botanisk park

Hofmansgave. Foto: Helge Jacobsen
 

I Hofmansgaves smukke botaniske park ligger Danmarks eneste kartoffelmuseum.

Museet er indrettet i et gammelt bindingsværkshus, hvor man kan se de forskellige redskaber, man brugte i forbindelse med dyrkning, optagning og sortering af kartofler. Jeg fortæller både om kartoflens historie og kartoffelhistorier.

I den botaniske park findes der mange forskellige, sjældne træer, hvoraf nogle er op til 200 år gamle. For eksempel er der et stort og nogle mindre tempeltræer, som stammer fra Japan og bærer det latinske navn Ginkgo Biloba. Ginkgo træet har nogle meget karakteristiske vifteformede blade. Træet har haft ret stor medicinsk betydning.

Man kan også se enkelte af de gamle franske dværgfrugttræer, hvoraf der formentlig omkring 1850 blev plantet ca. 1200 styk. Træerne var unikke for sin tid og blev beundret af havebrugskyndige fra nær og fjern på grund af deres dengang rige frugtbæring.

I parken findes også "Alperne" med et bjergagtigt landskab opbygget af store marksten og anlagt af Jacob Hofman-Bang omkring 1855.

I en gammel staldbygning, der vender ind mod parken, er samlet en del af malerinden Ellen Hofman-Bangs og billedhuggerinden Ausa Hofman-Bangs kunstneriske udkast.

På turen rundt i parken viser jeg jer det store stråtækte trælysthus. Fra bænken foran lysthuset kan man nyde den vidunderlige udsigt over Odense Fjord. Jeg fortæller historien om lysthuset.

Denne guidede tur kan kombineres med andre udflugtsmål omkring Otterup, som for eksempel den fredede ubeboede halvø Enebærodde eller Kærlighedsstien, hvor man kan opleve figurerne fra H.C. Andersens eventyr Fyrtøjet, udskåret i elmetræer.

Informationer

Varighed
2 timer
Type turforslag
Museum eller attraktion - rundvisning af guide
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i dette område
Nordfyn
Længde i km
2
Tillæg for forplejning
Ja
Minimum antal deltagere
1
Maximum antal deltagere
30
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK Se priser

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!