Jelling: Et kongeligt monument og Danmarks fødselsattest

Gravhøjen i Jelling
 

Guidet tur i Jelling. Et øjenåbnende og tankevækkende besøg i Jelling, det største kongelige monument fra vikingetiden og et UNESCO Verdensarv sted.

Mellem to konger, to verdenssyn, den gamle og den nye tro, mellem forhistorie og historie ... Det kongelige gravsted og det store mindesmærke i Jelling med sin mangfoldige symbolik og ikoniske betydning er et spektakulært monument fra vikingetidens Danmark.

Under vores besøg vil du høre legender og den urolige historie om det danske kongeriges begyndelse og omvendelsen til kristendommen, undre dig over nogle af de mest fantastiske eksempler på vikingernes runestenskunst og opleve dette monument som et betydningsfuldt symbol i både historie og landskab.

To store gravhøje dominerer det kongelige kompleks. Midt imellem står en middelalderlig stenkirke, og ved siden af står to store sten lige i midten mellem højene: den ene rejst af Gorm for hans dronning Thyre, den anden af Harald til minde om hans forældre. Sidstnævnte er en enorm runesten, som kan prale af to af vikingetidens mest berømte og fantastiske udsmykninger: et dyr, der kæmper med en slange og Kristus med armene udstrakt i form af et kors og omgivet af snoede bånd. Men den er også berømt for kongens historisk vigtige påstand, skrevet i runer, at han havde vundet sig hele Danmark - og Norge - og gjort danerne kristne.

Området inkluderer også sporene efter en gigantisk skibssætning og en stor stolpebygget palisade, der omgav hele området. Mens vi går rundt og udforsker stedet, dets symmetri og symbolik, forklarer jeg den komplekse og fascinerende overgang fra nordisk hedendom til kristendom.

Jeg fortæller dig også om de seneste års arkæologiske opdagelser her: vores forståelse af Jelling ændres og forbedres konstant, selvom det stadig er et sted, der holder på mange hemmeligheder.

Vores besøg slutter ved oplevelsescentret Kongernes Jelling, et smart, informativt og spændende del af Nationalmuseet, der tilbyder en rig oplevelse for sind og sanser. Dette ser du dog bedst på egen hånd, så du virkelig kan fordybe dig og bruge den tid, du har lyst til i den spændende udstilling.

En guidet tur som også kan inkludere et besøg til vikinge-caféen Sejd (ca. 3 min. gang fra monumentområdet), der frister med god kaffe, viking-inspireret og velsmagende mad, og stykker af vikingernes mytologi.

Hvis besøget finder sted som en del af en bustur, kan turen også kombineres med et stop ved vikingetidsbroen Ravninge Enge, et andet af ​​Haralds imponerende bygningsværker.

Informationer

Varighed
2 timer
Type turforslag
Byvandring
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i byen
Jelling
Længde i km
1
Minimum antal deltagere
1
Maximum antal deltagere
25
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK Se priser

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!