Oplev jernkysten - der hvor havet sætter dagsorden for livet

Kysten ved Thyborøn. Foto: Marion
 

Havet og den barske kyst ved Vesterhavet mod nordvest præger landet og mennesker. Historien fortæller om strandinger, fiskeri, verdenshistoriens største og sidste søslag, befolkningens sammenhold og kamp for at klare hverdagen. Men den fortæller også om et folkeslag, der er fuld af liv og humor og som elsker deres dialekt.

Turen går til Thyborøn, hvor vi kigger på en af Danmarks største fiskerihavne, vi besøger Seawar Museum og den dertilhørende skulpturpark, og spiser frokost på en omvendt fiskekutter, der er ombygget til restaurant.

Vi kører mod syd mod Harboøre, hvor vi kigger forbi kirkegården, som fortæller mange historier om krig, strandinger og et barsk liv ved havet. Flyvholm redningsmuseum, et lille museum direkte ved havet, fortæller om de modige mænd, der sætter deres liv på spil for at redde strandede skibe, blandt dem den største stranding af dampskibet Alexander Nevski, som strandede ud for Langerhuse med den russiske tronfølger om bord.

Afslutningsvis og til en kop kaffe går turen til Lemvig, hvor vi kan opleve Livets gang i Lidenlund og gå en lille tur langs havnen og igennem byen

Informationer

Varighed
5 timer
Type turforslag
Bus- eller bil - med stop på turen
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i byen
Thyborøn
primært i dette område
Vestkysten
Entré eller andre udgifter
Ja
Hvortil skal der betales entre/ekstraudgift
Seawar Museum
Længde i km
30
Tillæg for forplejning
Ja
Minimum antal deltagere
1
Maximum antal deltagere
50
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK Se priser

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!