Kongelige København - Rosenborg, kronjuveler og Amalienborg

Rosenborg Slot. Foto: Agnethe
 

Oplev et af Danmarks mest velbevarede slotte. Rosenborg er hjem for de danske kronjuveler, men huser også en enestående samling af kunst, møbler og finurlige sager. Vi går sammen på jagt efter de sjove og sære små detaljer blandt det pragtfulde inventar på Christian IV's yndlingsslot.

Få historien om Christian IV's død og se klenodierne fra hans legendariske kamp mod svenskerne, der gav inspiration til nationalsangen "Kong Christian stod ved højen mast".

Lær om det nag, der lå til grund for den nuværende dronningekrone, og opdag den spydige gave, som en konge gav sin utro kone.

Vi starter turen med et besøg på Rosenborg Slot, der tidligere var kongernes sommerhus uden for Københavns bygrænse. Vi besigtiger de velbevarede rum, hvor kongefamilien tidligere boede, og i kælderen ser vi kronjuvelerne, der er nogle af Europas ældste.

Bagefter spadserer vi igennem Kongens Have, hilser på H.C. Andersen undervejs og går gennem Frederik V's fornemme Frederiksstaden til Amalienborg slotsplads for at hilse på garderne og lære om, hvorfor de fire palæer blev til kongefamiliens faste københavnerresidens.

Alt efter hvor tidligt I ønsker at starte turen, kan vi slutte af med at se livgardens vagtsskifte kl. 12.

Informationer

Varighed
2 timer
Type turforslag
Byvandring
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i byen
København
Entré eller andre udgifter
Ja
Hvortil skal der betales entre/ekstraudgift
Rosenborg Slot
Længde i km
2
Minimum antal deltagere
1
Maximum antal deltagere
15
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK Se priser

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!