Pramdragernes vej fra Randers til Silkeborg

Sminge sø

Bustur med pramflåden som tema. Pramflåden var størst omkring 1850 - 1880, og stærke mænd sled og slæbte for at trække de tungt lastede pramme mod Gudenåens stærke strøm til Silkeborg. Tilbage til Randers gik det næsten af sig selv. En tur langs Gudenåen og trækstien kan gå begge veje.

Hvem var pramdragerne? Hvad lavede de, hvor var de, og hvornår var de aktive? Det fortæller jeg om, samtidig med, at vi bevæger os langs Gudenåen og kigger os lidt omkring. En rejse der i dag gøres langt hurtigere end på pramdragernes tid, selv om udnyttelse af åen som transportvej har været et fremskridt i slutningen af 1800-tallet.

Busturen kan for eksempel gå fra Aarhus via Silkeborg, Tange Sø og Tangeværket, den historiske pramdragerkro Svostrup kro og Sminge Sø. Pramdragerstien eller trækstien kan opleves til fods over en kortere eller længere strækning, så vi kan få en fornemmelse af, hvordan arbejdsforholdene var for pramdragerne for omkring 150 år siden. Vi kommer helt tæt på naturen, dens plante- og dyreliv.

En bustur og let vandring fra nogle få timer (dele af turen) til en hel dag afhængig af hvor mange elementer, den skal indeholde. Det taler vi om og beslutter i fællesskab.

Mellem Randers og Silkeborg er der ca. 60 km.

Informationer

Varighed
8 timer
Type turforslag
Bus- eller bil - med stop på turen
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i dette område
Aarhus-Silkeborg
Længde i km
60
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!