Stevns Klint - unik berømt lokalitet udpeget som Verdensarv

Billeder fra Stevns Klint ved Højrup Gl. Kirke

Oplev på nærmeste hånd stedet, hvor vi kan se konkrete spor fra dinosaurernes tid. En guidet tur, hvor jeg fører os tilbage til tiden for 65 mio. år siden, hvor Danmark var et varmt havområde rigt på liv, herunder store mængder kalkrige småorganismer, spændende fisk, særprægede øgler og store hajer.

Går vi ned på stranden og undersøger klinten lidt nærmere, finder vi faktisk synlige spor fra tiden for 65 mio. år siden. Vi skal med egne øjne se rester, der beviser, at en katastrofe indtraf, og som med stor sikkerhed, var medvirkende til dinosaurernes uddøen.

Den omtalte katastrofe er central i min fortælling. Jeg fortæller om, hvordan katastrofen indtraf, hvad årsagerne var, ligesom jeg berører nye muligheder for livets udvikling på jorden, som følge af katastrofen.

Jeg vil i ønsket omfang inddrage relevant viden om pladetektonik og istiders betydning for Danmarks og klintens dannelse, ligesom jeg også sætter fokus på menneskets historiske udnyttelse af råstoffer, herunder kridt og kalk på Stevns. Der foretages afstikkere til kridt og kalk i Faxe og Aalborg og ud fra dette, fortæller jeg om, hvad man anvender kridt og kalk til i vore dages samfund.

Tænk på godt fodtøj og tøj til turen.

Jeg medbringer relevant værktøj, kort og figurmateriale.

Informationer

Varighed
2 timer
Type turforslag
Vandretur i naturen
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i byen
Stevns Klint
primært i dette område
Højerup
Entré eller andre udgifter
Ja
Hvortil skal der betales entre/ekstraudgift
Parkeringsafgift
Længde i km
1
Minimum antal deltagere
1
Maximum antal deltagere
20
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!