Meier, Carsten

Carsten Meier eksperimenterede som ung forsker med at genmodificere ukrudtsplanten "Gåsemad" (Arabidopsis thaliana). Hans eksperimenter lykkedes og planten fungerer i dag som en minerydningsplante kaldet RedDetect.

Carsten Meier er Cand. scient. i molecylær plantebiologi fra Københavns Universitet. Det lykkedes Carsten Meier og hans team at få planten Gåsemad til at skifte farve fra rød til grøn, når den kom i kontakt med sprængstof. Ideen var at udvikle planten til et værktøj til at finde landminer.

Sammen med en assistent, Anders Søndergaard, afprøvede Carsten Meier planten på landminer i Angola, og efterfølgende i Kroatien og Bosnien-Herzegovina.

I dag er Carsten Meier direktør i det danske firma Plant Route, der arbejder på Jatropha forædling. Olien fra Jatropha nødder kan bruges til produktion af bio-diesel. Jatropha kan dyrkes på steder, hvor der er for tørt til andre planter. Den forhindrer også erosion af jorden i regntiden, så målet er at bruge Jatropha nødder som brændsel, så træfældning kan undgås.

Turforslag der også handler om Meier, Carsten

 

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!