Verdenskrig, 1.

1. Verdenskrig begyndte 28. juli 1914 i Europa og spredte sig til resten af verden. Første Verdenskrig sluttede med de allieredes sejr den 11. november 1918.

1. Verdenkrig er kendt under flere navne: Den Store Krig, krigen der skulle ende alle krige og Verdenskrigen. Først med starten af 2. Verdenskrig blev Den Store Krig omdøbt til 1. Verdenskrig.

1. Verdenskrig blev startet af kejserriget Østrig-Ungarn med en krigserklæring mod Serbien. En måned efter snigmordet på Ærkehertug Franz Ferdinand, som blev begået af en bosnisk-serbisk nationalist, som udløste en diplomatisk krise mellem de to lande.

Som følge af Østrig-Ungarns krigserklæring, blev alle europæiske stormagter inddraget. Stormagterne havde indgået alliancer på tværs af hinanden.

Ententemagterne: Storbritannien, Frankrig og Rusland mod Centralmagterne: Tyskland, Østrig-Ungarn, Osmannerriget og Italien. Italien skiftede side i 1915 og USA blev indblandet i 1917. Andre lande deltog også i krigen på enten entente- eller centralmagternes side, samt de mange kolonier stormagterne havde rundt om i verden. Det gjorde 1. Verdenskrig til en global konflikt.

Krigen fik store økonomiske, sociale og kulturelle konsekvenser, men førte også til store teknologiske og politiske landvindinger. Flyet og tankvognen blev anvendt, kvinder kom ud på arbejdsmarkedet og nye lande opstod i takt med udbredelsen af nationale idéer om et folks egen selvbestemmelse og eget hjemland.

Vi har mange guider, der er eksperter og kan fortælle om Danmark ogi 1. Verdenskrig. De fortæller med glæde både på byvandring og ture med bus.

Turforslag der også handler om Verdenskrig, 1.

 

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!