Holckenhavn Slot

Holckenhavn Slot, en herregård ved Nyborg, var tidligere ejet af Ellen Marsvin og Leonora Christina. Herregården bruges i dag til konferencer og private arrangementer.

Holckenhavn Slot har både tårne og en voldgrav og er opført i renæssancestil. Den omkringliggende park er anlagt i engelsk stil. Riddersalen har plads til ca. 200 personer og herregården har eget kapel med plads til godt 100 personer. 

Holckenhavn er fra omkring 1579. Dengang var ejeren den danske adelsslægt Ulfeldt og stedet hed Ulfeldtsholm. Slottet blev senere købt af Ellen Marsvin og omdøbt til Ellensborg. Ellen Marsvins barnebarn og svigersøn, Leonora Christina og Corfitz Ulfeldt, overtog herregården, men blev af Frederik 3. anklaget for landsforræderi i forbindelse med svenskekrigene. Parret flyttede efter deres løsladelse fra Hammershus til Ellensborg, men blev kort efter anklaget for højforræderi og kongen konfiskerede Ellensborg.

I 1662 overtog Holck-slægten Ellensborg og omdøbte stedet til Holckenhavn. 

Holckenhavn Slot ejes fortsat af Holck-slægten. I dag ejes slottet af Christina Hou Holck, der arvede slottet efter sin far, da hun var 16.

Holckenhavn Slot danner i dag ramme om konferencer og private arangementer.

Klik her, hvis du er interesseret i en guidet tour til en af Danmarks mange flotte slotte!

Holckenhavn slot | Guide | Book: +45 41562859

Turforslag der også handler om Holckenhavn Slot

 

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!