Ridder

Ridderen har en lang historie, som strækker sig helt tilbage til Romerriget. Men ridderen, som vi kender ham i dag, fandt først sin rolle i livet i Middelalderen.

Før Middelalderen blev ridderen betragtet som en professionel kriger til hest. I 1100-tallet ændrede denne holdning sig til, at ridderen var et symbol på en ophøjet og dydig krigertype. Ridderen blev synonym med galant opførelse, korrekt krigsførsel og en gentleman over for damerne. Dette ideal lever stadigvæk den dag i dag, med udtrykket: "Ridderen på den hvide hest", som er det romantiske symbol på den perfekte og modige gentleman.

I Middelalderens verden kunne alle frie mænd blive riddere, men det var ekstremt dyrt, da ridderen skulle betale sin egen hest, udrustning og våben. Derfor var det ofte adelige, der blev riddere. Flertallet af ridderne havde ofte ikke pengene til udrystningen. Derfor gik de i tjeneste hos en anden herre og ridderen skulle så være denne herres militære forlængede arm.

Ridderen har igennem tiden været udsat for mange ting, såsom den komiske historie om Don Quijote skrevet af Miguel de Cervantes i 1605. Fortællingen er et perfekt eksempel på ridderidealet og hvordan det blev betragtet i 1600-tallet med Don Quijote som den virkelighedsfjerne ridder i kamp mod drager (vindmøller) og hans jordnære væbner Sancho Pranca.

En kriger fra middelalderens rustning

Turforslag der også handler om Ridder

 

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!