Historisk byvandring i moderne Vejle

Mølleåen i Vejle
 

Vejle opstod i middelalderen omtrent ved Sønderåens daværende udmunding i fjorden, tæt på den nuværende Sønderbro.

Byen var i lang tid omkranset af sine åer, større var den ikke dengang. Den var også omkrandset af en palisade til dels til forsvar, men ikke mindst for at byens toldere kunne forhindre indsmugling af varer til salg i byen.

På denne byvandring fortæller jeg om Vejles spændende udvikling gennem årene, om historien, om den travle handelsby og blandt meget andet også om købmandsgårde som den Schmidske gård på Søndergade. Jeg fortæller helt frem til det moderne Vejle vi oplever i dag med et blomstrende handelsliv.

Under begge de slesvigske krige 1848-50 og 1864 var Vejle besat. Den historie har størst betydning vores danske bevidsthed, ikke så meget for vores turister udefra. Derfor skal denne del af fortællingen ikke fylde alverden.

Vejle har i mange år været kendt for sin industri, ikke mindst for Vejles spinderier og Hess' Jernstøberi. I dag er Vejle kendt for sin strategisk gode placering i Trekantsområdet, for sin nybrydende moderne arkitektur og ikke mindst for det gode handelsliv i Vejles midtby.

Informationer

Varighed
2 timer
Type turforslag
Byvandring
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i byen
Vejle
Længde i km
3
Minimum antal deltagere
1
Maximum antal deltagere
30
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK Se priser

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!