Rejseleder Grønland, Tilo

   

Har udlængslen til Grønland ulmet i dig siden folkeskolen, så tag mig med som rejseleder og følg med mig på en tur langs kysten på verdens største ø, og oplev den imponerende arktiske natur, de gamle eskimokulturer og polarforskernes historier side om side med det moderne Grønland her og nu!

Har det store, hvide Grønlandskort i geografilokalet brændt sig fast på din nethinde lige siden du gik i folkeskole? Og har du siden dengang hele tiden drømt om at se alle disse steder med egne øjne, som har så komplicerede navne som Qaqortoq, Kangerlussuaq eller Qasigiannguit ... ?

Hvis du med et udlængselsfyldt smil i øjenkrogene har nikket ja til ovenstående, så har vi den til fælles: Denne svært begribelige fascination for verdens største ø, det fjerne Grønland. Jeg har selv givet efter for denne udlængsel som 26-årig, og har siden da stort set hver sommer været afsted i Grønland som guide og rejseleder - og ind imellem også på forskningsekspeditioner som historiker.

Som rejseleder ombord på landets eget kystskib kan jeg tilbyde guidede byvandringer i alle større byer langs Grønlands vestkyst fra Qaqortoq, Julianehåb, i syd til den smukke Disko Bugt i nord. Mine gæster vil opleve de gamle eskimokulturer i Sermermiut-bugten, med den UNESCO-fredede Kangia-fjords kæmpestore isfjelde som baggrund; de kan følge med mig i den franske polarforsker Paul-Emile Victors fodspor på hans store indlandsis-ekspeditioner i 1950'erne, lige ved siden af den imponerende Eqip-Sermia Gletscher; og de kan også opleve landets livlige hovedstad Nuuk, som for nogen fremstår ganske forvirrende, moderne!

På mine ture prøver jeg at formidle begge dele til mine gæster: Historien om det Grønland som jeg véd de fleste af os forventer at opleve deroppe, eller har drømt sig til siden folkeskolen? - og så det moderne Grønland, som vi rent faktisk møder, når vi ankommer dertil. Og omgivet af isfjeldene og slædehundenes hylen - mens vi samtidig tjekker bybussens afgangstider på køreplanen for at komme tilbage til hotellet - vil gæsterne erkende, at det ægte Grønland rent faktisk består af begge dele samtidig!

Tilo-mik ateqarpunga - Kalaallit Nunaanut tikilluaritsi!
(Mit navn er Tilo - Velkommen til Grønland!)

Informationer

Uddannelse
Cand.mag. i historie og tysk (2009)
Museumsinspektør på Nationalmuseet
Førstehjælpskursus
Ja
Fødselsår
1979
Jeg har sidst været i landet privat eller m/gruppe
2021
Kunder har sagt
"Kære Tilo. Bedre guide end dig kunne vi ikke have fået :-) Vi nyder meget når du delagtiggør os i din STORE viden. Mange hilsner etc."
Kørekort
Kørekortstype B, BE, C1
Jeg foretrækker denne transportform til destinationen
Fly
Mine interesser
Historie, sprog, kulturmøder
Jeg har erfaring fra følgende lande
Grønland, Tyskland, Danmark
Bedømmelse
Gennemsnitlig svartid
Udregnet over de seneste 2 måneder

Priser

Pris pr. dag - DKK
+ fuld forplejning, forsikring og transport til og fra mødested.
Hjælp til planlægning pr. påbegyndt time - DKK + moms
300
Transportdækning guide, offentlig transport
Ja

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!