offline - Rejseleder til Norge, Helene

Når jeg viser mine gæster Norge, trækker jeg på mine erfaringer som guide i Finnmark. Den arktiske natur med sit rige fugleliv og varierende vejr bliver ved med at fascinere mig.

Som fugleguide ved Nordkap har jeg hjulpet dusinvis af gæster med at få øje på lunder, kongeørne, havterner, lomvier og strandskader.

I Oslo nyder jeg gerne at slentre rundt i Grünerløkka, hvor kreative entreprenører har overtaget de gamle fabriksbygninger og arbejderboliger, og det bugner af skønne cafeer og specialbutikker. Eller jeg går ned til havnen og beundrer de nye, glamourøse kvarterer med arkitektur i verdensklasse, som vidner om Norges transformation fra et fattigt og tilbagestående land i Europas periferi til et af verdens mest højtudviklede og velstående nationer.

Jeg har svært ved at holde min begejstring tilbage for Norges spændende madtraditioner og livlige kulinariske scene, som er i rivende udvikling i disse år med fokus på kvalitet og lokale råvarer. Jeg lægger vægt på at formidle mangfoldigheden i de norske madtraditioner: Fra Nordens rustikke delikatesser såsom tørret renhjerte, klipfisk og den moderne klassiker kongekrabbe på toastbrød til Bergens og Oslos sofisterede fiskerestauranter og mikrobryggerier.

Med en baggrund som cand.mag. i tysk er jeg særligt interesseret i, hvordan 2. verdenskrig påvirkede Norge. De allieredes våbenkonvojer gennem ishavsruten, tyskernes ødelæggende tilbagetrækning fra Finnmark og sænkningen af det tyske krigsskib Tirpitz ud for Tromsø er nedslagspunkter i denne historie.

En rejse til Norge bliver endnu dejligere, hvis man værdsætter skønheden i vejrets omskiftelighed og ser det stemningsfulde i bjergtinder hyllet i dis, ligesåvel som man sætter pris på en klar dag, hvor man kan se langt. Mange oplevelser i den norske natur har lært mig, at en optimal påklædning til kystens og fjeldenes variationsrige vejr kan gøre et kæmpe udslag for, om man nyder turen. Jeg støtter altid gerne de gæster, som har behov for det med råd og tips til at "klæde sig på til succes" med "lag-på-lag" metoden. På vandreture indlægger jeg små stop til at justere påklædningen, så vi ikke bliver nedkølede eller overophedede - det gør underværker for velværet på en vandretur.

Som formidler lægger jeg vægt på at inddrage aktuelle temaer og skæve vinkler. Jeg skriver altid nye oplæg til en tur og inddrager aktuelle temaer omtalt i lokale medier.

Jeg har opholdt mig i +3 måneder i byerne Honningsvåg og Hammerfest, og jeg har været adskillige gange i Tromsø, Alta, Kirkenes og naturligvis Bergen og Oslo. I min studietid har jeg arbejdet som tjener ombord på Hurtigruten og kender derfor alle stoppene langs Hurtigruten. Derudover har jeg været så heldig at vandre i de indre norske fjelde, herunder på Jostedalsbræen.  Jeg har været i Lillehammer og Lom.

Informationer

Uddannelse
BA. i tysk sprog og kultur.
Førstehjælpskursus
Ja
Fødselsår
1988
Jeg har sidst været i landet privat eller m/gruppe
2021
Kørekort
Nej
Jeg foretrækker denne transportform til destinationen
Både bus og fly
Mine interesser
Historie, arkitektur, litteratur, populærkultur, politik.
Jeg har erfaring fra følgende lande
Tyskland, Norge, Finland, Nepal.
Bedømmelse
Gennemsnitlig svartid
Udregnet over de seneste 2 måneder

Priser

Pris pr. dag - DKK
+ fuld forplejning, forsikring og transport til og fra mødested.
Evt. parkering + transportdækning guide til mødested, pr. km - DKK
1,00

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!