Rejseleder Tyskland, Lasse

Første gang jeg som ung mand stod i Berlins gader, var der stadig en mur der delte byen. Selv om det var højsommer, lå der i de småforladte gader i den østlige del af byen en dis af brunkulsrøg, der gav det et skær af efterår. Tristessen var skærende.

Kontrasten til året efter var enorm. Muren var sensationelt faldet og da jeg kort tid efter var i Berlin ved nytåret 1989/90 var der fest, begejstring og glæde så langt øjet rakte. Berlin var som forvandlet. Det var vildt fascinerende. 

Jeg talte sproget, er opvokset meget tæt på den tyske grænse og fik venner i Berlin og har siden rejst utallige gange til Tyskland. Studeret politik og kultur i Berlin et halvt års tid og i 2008 købte jeg så min egen lejlighed i et Bauhaus-kvarter på Prenzlauer Berg. Jeg er uddannet journalist og havde altid tænkt, at det kunne være interessant at fortælle historierne om Tyskland. 

Siden 2011 har jeg arbejdet i Berlin, først som korrespondent. Jeg har derfor været i stort set alle dele af Tyskland for at fortælle historierne om tyskerne selv.

I 2014 skrev jeg en lærebog om min oprindelig fascination - tiden før og efter genforeningen. Jeg talte med ti markante personligheder fra øst, der havde oplevet Stasi og DDR på egen krop og som også spillede en rolle under oprøret.

Derfor har jeg siden 2014 lavet historiske byvandringer med udgangspunkt i den nyere tyske historie og menneskeskæbnerne bag. Samt hundredevis af foredrag på skoler, i kirker og hos foreninger. 

Jeg interesserer mig for mange aspekter af Tyskland. Både historien, nutiden og fremtiden. Jeg interesserer mig for Berlins kunstscene, hvordan grønne bæredygtigheds-tiltag forandrer landet indefra og hvad der optager tyskerne for tiden. Og har mange anekdoter, der giver kulør til oplevelserne. 

Jeg kender til de mange spændende byer især mod nord og øst: Hamburg, Rostock, Schwerin, Dresden og Leipzig men også München, Köln, Stuttgart og Frankfurt. Samt en række af de mange interessante småbyer og naturoplevelser som Tyskland byder på. Jeg har også boet og rejst i Schweiz, især Zürich, kender Wien og omgivelser og kan i det hele taget hurtigt sætte mig ind i nyt stof. 

Jeg laver også skræddersyede ture, hvor grupper, der har et særligt fagligt fokus, får et unikt program, der er tilpasset deres behov. Enten hvor jeg laver alle aftaler og tager med og afvikler turen, eller hvor gæsterne selv står for det.  

Jeg er åben for at tænke i nye opgaver og er god til at planlægge et dagsforløb. Jeg har altid et blik for, hvad der interesserer de rejsende, hvem de er og hvad der gør deres oplevelser helstøbte. Det handler om levende fortalte historier, de unikke stemninger og den menneskelige tilgang. Så bliver en rejse til noget særligt.

Informationer

Uddannelse
Journalist
Førstehjælpskursus
Ja
Fødselsår
1969
Jeg har sidst været i landet privat eller m/gruppe
2024
Kunder har sagt
"Vi havde en super god og udbytterig tur til Berlin."
(gymnasielærer, faglig tur marts 2024)

"Tusind tak for en virkelig udbytterig tur - fagligt og socialt. Helt igennem en stor fornøjelse!"

(Gymnasierektor-netværk i Schweiz, november 2023)


Kørekort
Personbil
Jeg foretrækker denne transportform til destinationen
Både bus og fly
Mine interesser
Yoga og fitness, historie, arkitektur, politik, have, kunst, film/teater/opera, musik og madlavning.
Jeg har erfaring fra følgende lande
Grækenland, Tyskland, Schweiz
Bedømmelse
Gennemsnitlig svartid
Udregnet over de seneste 2 måneder

Priser

Pris pr. dag - DKK
+ fuld forplejning, forsikring og transport til og fra mødested.
Hjælp til planlægning pr. påbegyndt time - DKK + moms
400
Evt. parkering + transportdækning guide til mødested, pr. km - DKK
3,73
Transportdækning guide, offentlig transport
Ja

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!