Rejselederuddannelse

Guideservice Danmark skal udvide staben af både freelance guider og rejseledere. Vi lover vores kunder at vi sætter erfarne kræfter på alle opgaver. Derfor skal du gennem kursus, hvis ikke du allerede har relevant og professionel erfaring som guide eller rejseleder.

Kursus består af både teori og praktik som er en samlet pakke.

 • Teori
  • 15+16 januar 2022 kl. 9-17
  • 5+6 februar 2022 kl. 9-17
  • 5+6 marts 2022 kl. 9-17
 • Praktikrejse
  • 23-27 marts 2022

Job som freelance guide- og rejseleder

Som freelance rejseleder præsenterer og introducerer du danske gæster for lande og kulturer, som du selv kender godt, holder af og elsker at rejse i. Din glæde og viden er omdrejningspunktet.

Som rejseleder skal du naturligvis kende dine lande godt, da dine gæster helt naturligt er videbegærlige. Du må bestemt ikke underkende den fornøjelse, det er selv at få lov til at dele ud af din viden og glæde for rejselandet. Som rejseleder bliver du derfor "millionær på oplevelser".

Du skal være en god fortæller og have en stor viden om landet og stederne. Det er vigtigt, at du også er i besiddelse af et veludviklet servicegen, har gode sociale kompetencer og taler et eller flere sprog udover dansk. Naturligvis skal du have lyst til at være sammen med mennesker fra mange forskellige baggrunde.

Som rejseleder arbejder du primært på dansk og med danske gæster. Er du rejseleder til de skandinaviske lande, kan du også blive booket til at guide på andre af de sprog, som du taler på professionelt niveau.

Selve kurset

Målgruppe og adgangskrav

Vores kursus er målrettet mennesker med lyst til rejselederjob på freelance basis, hvor opgaver sagtens kan kombineres med en anden karriere. Måske har du allerede en smule erfaring med at guide venner og familie, men det er ikke et krav for at komme med på kursus.

Vi lægger vægt på, at du:

 • Har flair for og lyst til at sætte dig ind i fakta, historie og øvrigt stof om dine valgte destinationer
 • har lyst, mod og personlighed til at kunne formidle på en letforståelig måde, som informerer, underholder og fastholder dine gæsters opmærksomhed
 • har sprogøre og kan begå dig professionelt på dine valgte sprog
 • har et veludviklet servicegen og evne til at tænke klart - også i pressede situationer
 • har lyst og energi til at være sammen med mennesker mange timer om dagen
 • ikke mindst skal du være god til at arbejde selvstændigt og samarbejde med chauffører og andre på destinationerne og herhjemme.

Teori og praktik

Den teoretiske viden får du på 6 intensive kursusdage i Odense. Praktikken øver du selv og sammen med dine medkursister på kursusdagene, på praktikdage hjemme og på den afsluttende praktikrejse. Din underviser er selv professionel rejseleder og guide, så du har gode muligheder for at få personlig feedback på din performance.

For os er det vigtigt, at vores rejseledere viser en positiv attitude og professionalisme. Derfor er learning-by-doing den absolut bedste måde at få erfaring på og hjælper dig til at afklare, hvordan du bedst håndterer jobbet som guide og rejseleder og hvilke opgaver, der er de bedste til dig.

Uddannelsen foregår på dansk og du skal forvente en del hjemmearbejde. Hjemmearbejdet afspejler vældig godt den forberedelse, som du vil skulle lave som guide og rejseleder til kommende opgaver.

Teori

Kursusdagene foregår som dialog om det stof, du har arbejdet med hjemme, øvelser i samarbejde og præsentationsteknik - ligeledes baseret på den forberedelse, du har lavet hjemmefra. Vi foreslår, at du afsætter god tid i forberedelsesfasen, helst dagligt. På den måde fordyber du dig gradvist i stoffet og giver dig selv tid til at tage viden til dig.

Inden du starter på kurset kan du med fordel begynde at dygtiggøre dig i historien lokalt, hvor du bor og om de rejselande, som du ønsker at blive rejseleder til.

Vi hører typisk fra vores rejseledere og guider, at de efter kurset og fremefter altid er på udkig efter nye vinkler at fortælle om, nye detaljer at blive kloge på og af og ikke mindst, at det er en konstant, livslang læringsproces. Både som guide og rejseleder skal man være nysgerrig og interesseret i et lands kultur og historie og være indstillet på altid at søge ny viden og følge med i, hvad der sker i landet.

Praktisk træning - learning-by-doing

Den bedste måde at lære på er naturligvis at prøve en rejseleders opgaver med rigtige gæster - og lave de uundgåelige begynderfejl. Det er der plads til på praktikrejsen og naturligvis på kursusdagene. Af fejl bliver man klogere - derfor skaber vi plads til dem og vi skal alle håndtere dem i en positiv ånd.

Vi øver emner som:

 • Planlægning 
 • informationssøgning
 • manuskriptskrivning
 • præsentationsteknik
 • praktisk afvikling
 • gæsteservice
 • samarbejder
 • samarbejdspartnere
 • forståelse for rejsebureauernes beslutninger.

Praktikrejsen går til Tyskland og der deltager almindelige gæster på rejsen. Du og dine medkursister får til opgave at stå for alle rejselederens opgaver undervejs. Du skal derfor forberede dig til opgaven, nøjagtig som det er tilfældet med et rigtigt rejselederjob.

Tidligere deltagere på rejselederuddannelsen

Vi har fået positive tilbagemeldinger fra tidligere kursistser. Enkelte deltagere har også erkendt, at dette job ikke var noget for dem. En tidligere deltager sagde for eksempel til sin mand ved hjemkomsten: "Tak, fordi du sagde, at jeg skulle tage afsted". En dejlig reaktion. Vi ved, at det også var en dygtig rejseleder, vi havde med hjem. En gensidig fornøjelse.

Tidligere deltagere har blandt andet udtalt:

 • Jeg føler, at jeg nu kan påtage mig jobbet som rejseleder
 • gode oplevelser og "learning by doing"
 • man ved ikke, hvad det drejer sig om, før man har prøvet det, men det er vigtigt at få det hele med
 • det at lære de andre kursister at kende og samarbejde med dem har gjort, at jeg har arbejdet mig hen imod at forstå den nye rolle. Underviseren har selv stor erfaring som rejseleder og arbejder stadig som sådan. Det gør, at undervisningen har trænet mig til at agere i virkeligheden.

Muligheder for job

Efter kurset beslutter du selv, hvorvidt du ønsker at søge optagelse i Guideservice Danmarks rejseleder- og guidekorps. Vi skal udvide staben og derfor er vi naturligvis interesserede i samarbejde med alle, der viser potentiale til at være gode rejseledere.

Både på praktikrejsen og efter hjemkomst har du mulighed for at drøfte dine personlige muligheder med underviser.

Guide lokalt i Danmark, men ikke rejseleder

Du følger rejselederkursets teori-dage. Derefter følger vi op med separate træninger som guide med udgangspunkt i din lokalitet i Danmark.

For de, der ikke ønsker at fokusere på rejselederopgaver bliver der særskilt undervisning på teoridagene

Praktikrejse

Førstkommende praktikrejse går til Tyskland. Rejsen går til Tyskland, fordi du dermed vil kunne genbruge al den viden, som du får på kurset, til kommende opgaver, da alle busrejser mod syd jo går gennem Tyskland. Dermed vil du efter kurset allerede være godt på vej til din fremtidige karriere som rejseleder.

Rejsen er ved at blive endeligt planlagt og de sidste detaljer kommer snarest.

Dette er et eksempel på, hvordan rejsen kan komme til at se ud.

1. dag: Hamborg
Opsamling i Østjylland
Kørsel til Hamborg
Servering af morgenmad i bussen
Byrundtur i Hamborg (med bussen + evt. lidt til fods)

2. dag: Lüneburg & Schwerin
Morgenmad på hotellet
Kørsel til Lüneburg
Byvandring i Lüneburg
Kørsel til Schwerin
Byvandring i Schwerin

3. dag: Stralsund & Rügen
Morgenmad på hotellet
Kørsel til Stralsund
Byvandring i Stralsund
Kørsel til Rügen

4. dag: Rostock & Wismar
Morgenmad på hotellet
Kørsel til Rostock
Byvandring i Rostock
Kørsel til Wismar
Byvandring i Wismar
Kørsel til Bordesholm
Indkvartering samt aftensmad

5. dag: Schleswig & Flensburg
Morgenmad på hotellet
Kørsel til Schleswig
Byvandring i Schleswig
Kørsel til Flensburg
Byvandring i Flensburg

Kursusrejsen foregår naturligvis med bus          Kursisterne guider alle oplevelser på kursusrejsen

Inviter gæster med

Du har mulighed for at invitere f.eks. ægtefælle, venner og bekendte med på praktikrejsen, der er stærkt reduceret i pris pga. det undervisningsmæssige aspekt.

Gæsterejsen bliver senere beskrevet her - men du kan se beskrivelsen fra seneste kursus.

Her kan du se billeder fra et tidligere kursus.

Forår ved Glücksburg slot     Krokus i Husum     Roter Haubarg

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!