Rejselederuddannelse

Guideservice Danmark skal udvide staben af freelance rejseledere og arrangerer derfor igen i efteråret 2020 et kursus for de, der endnu ikke har erfaring fra branchen og gerne vil arbejde som guide eller rejseleder.

Om freelance rejselederjob

Som freelance rejseleder præsenterer og introducerer du danske gæster for lande og kulturer, som du selv kender godt, holder af og elsker at rejse i. Den glæde og viden er omdrejningspunktet.

Som rejseleder skal du naturligvis kende dine lande godt, da dine gæster helt naturligt er videbegærlige. I tilgift er det også en fornøjelse selv at få lov til at dele ud af sin viden og glæde for rejselandet. Som rejseleder bliver du derfor "millionær på oplevelser".

Du skal være en god fortæller og have en stor viden om dine rejselande. Det er også vigtigt, at du er i besiddelse af et veludviklet servicegen, har gode sociale kompetencer, taler et eller flere sprog udover dansk. Naturligvis skal du have lyst til at være sammen med mennesker fra mange forskellige baggrunde.

Som rejseleder arbejder du primært på dansk og med danske gæster. Er du rejseleder til de skandinaviske lande, kan du også opleve at blive booket til at guide på andre af de sprog du taler på professionelt niveau.

Selve rejselederuddannelsen

Målgruppe og adgangskrav

Guideservice Danmarks kursus for kommende rejseledere er målrettet mennesker med lyst til rejselederjob på freelance basis, hvor opgaver sagtens kan kombineres med en anden karriere. Måske har du allerede en smule erfaring med at guide turister, men det er ikke et krav.

Vi lægger vægt på, at du:

 • Har flair for at sætte dig ind i fakta, historie og øvrigt stof om din valgte destination
 • har lyst, mod og personlighed til at kunne formidle på en letforståelig måde, som informerer, underholder og fastholder dine gæsters opmærksomhed
 • har sprogøre og kan begå dig professionelt på udvalgte sprog
 • har et veludviklet servicegen og evne til at tænke klart - også i pressede situationer
 • har lyst og energi til at være sammen med mennesker mange timer om dagen
 • ikke mindst skal du være god til at arbejde selvstændigt og samarbejde med chauffører og andre på destinationerne og herhjemme.

Om uddannelsen

Vi står klar med den teoretisk viden. Praktikken øver du selv og sammen med dine medkursister på kursusdagene og den afsluttende praktikrejse. Din underviser er selv professionel rejseleder og guide, så du har gode muligheder for at få personlig feedback på din performance.

For os er det vigtigt, at vores rejseledere viser en positiv attitude og professionalisme. Derfor består rejselederuddannelsen af både teori, praktiske øvelser og en praktikrejse. Learning-by-doing er den absolut bedste måde at få erfaring på og hjælper dig til at afklare, om rejselederjobbet er det rigtige for dig.

Rejselederuddannelsen foregår på dansk og er ret intensiv med hjemmearbejde, tre kursus-weekender i Odense efterfulgt af praktikrejse til Tyskland. Du skal forvente 40-50 timers hjemmearbejde for at få det fulde udbytte. De første ca. 10 timer ligger forud for den første kursusweekend. Hjemmearbejdet afspejler vældig godt den forberedelse, du vil skulle lave som rejseleder.

Som en del af rejselederuddannelsen indgår også de funktioner, en guide har, og guidens funktioner trænes med henblik på mulige, kommende opgaver i eget lokalområde.

Teori

Teoridelen foregår primært hjemme hos dig selv. Kursusdagene fokuserer på dialog om det stof, du har arbejdet med hjemme, øvelser i samarbejde og præsentationsteknik - ligeledes baseret på den forberedelse du har lavet hjemmefra. Vi foreslår, at du afsætter en til to timer om dagen i forberedelsesfasen. På den måde fordyber du dig gradvist i stoffet og giver dig selv tid til at tage viden til dig. Det meste af teorien ligger derfor online og du får naturligvis adgang til siderne.

Praktisk træning - learning-by-doing

Den bedste måde at lære på er naturligvis at prøve en rejseleders opgaver med rigtige gæster - og lave de uundgåelige begynderfejl. Det er der plads til på vores praktikrejse og naturligvis på kursusdagene. Af fejl bliver man klogere - derfor er der plads til dem og vi skal alle håndtere dem i en positiv ånd.

I løbet af rejselederkurset øver du sammen med kollegaer og arbejder selvstændigt hjemme. Vi kommer igennem emner som:

 • Planlægning 
 • informationssøgning
 • manuskript
 • præsentationsteknik
 • praktisk afvikling
 • gæsteservice
 • samarbejder
 • samarbejdspartnere
 • forståelse for rejsebureauernes beslutninger.

På vores busrejse til Tyskland deltager almindelige gæster. Du og dine medkursister får til opgave at stå for alle rejselederens opgaver undervejs. Du skal derfor forberede dig til opgaven, nøjagtig som det er tilfældet med et rigtigt rejselederjob.

Tidligere deltagere på rejselederuddannelsen

Vi har fået positive tilbagemeldinger på vores tidligere kurser. Enkelte deltagere har også erkendt, at dette job ikke er noget for dem. En tidligere deltager sagde for eksempel til sin mand ved hjemkomsten: "Tak, fordi du sagde, at jeg skulle tage afsted". En dejlig reaktion. Vi ved, at det også var en dygtig rejseleder, vi havde med hjem. En gensidig fornøjelse.

Tidligere deltagere har blandt andet udtalt:

 • Jeg føler, at jeg nu kan påtage mig jobbet som rejseleder
 • gode oplevelser og "learning by doing"
 • man ved ikke, hvad det drejer sig om, før man har prøvet det, men det er vigtigt at få det hele med
 • det at lære de andre kursister at kende og samarbejde med dem har gjort, at jeg har arbejdet mig hen imod at forstå den nye rolle. Underviseren har selv stor erfaring som rejseleder og arbejder stadig som sådan. Det gør, at undervisningen har trænet mig til at agere i virkeligheden.

Muligheder for job efter kursus

Efter kurset beslutter du selv, hvorvidt du ønsker at søge optagelse i Guideservice Danmarks rejseleder- og guidekorps. Vi skal udvide staben, derfor er vi naturligvis interesserede i samarbejde med alle, der viser potentiale til at være gode rejseledere.

Både på praktikrejsen og efter hjemkomst har du mulighed for at drøfte dine personlige muligheder med underviser.


Datoer for rejselederuddannelse 2020

Weekender i Odense:

 • 12+13/9, 3+4/10, 10+11/10 2020 - alle dage kl. 10-16. Frokost incl.


Praktikrejse til Tyskland:

 • 22/10 - 25/10 2020 - foregår med bus fra Sjælland


Pris kr. 13.895. Prisen dækker 6 kursusdage i Odense incl. frokost samt 4 dages praktikrejse med indkvartering i delt dobbeltværelse med halvpension. Tillæg for enkeltværelse kr. 350, der skal bestilles samtidig med tilmelding til kurset.

På tidligere kurser har enkelte ledige fået kursusudgiften dækket. Det er helt klart en fornøjelse, når vi på denne måde kan være med til at skabe nye jobmuligheder. Vi bidrager naturligvis gerne med arbejdsgivererklæring.

Kursusindhold

Rejselederuddannelsen er en samlet pakke, hvor der forventes deltagelse både med forberedelse hjemme, på kursusdagene i Odense og på den fulde praktikrejse.

Kursusrejsen foregår naturligvis med bus          Kursisterne guider alle oplevelser på kursusrejsen

Inviter gæster med

Du har mulighed for at invitere f.eks. ægtefælle, venner og bekendte med på praktikrejsen, der er stærkt reduceret i pris pga. det undervisningsmæssige aspekt.

Gæsterejsen ser du beskrevet her.

Tilmelding

Tilmelding er bindende og efter princippet "først-til-mølle".

Din plads er først sikret, når det fulde kursusbeløb er indbetalt og med betalingen er tilmeldingen bindende. Kurset gennemføres ved minimum 5 deltagere.

Pris kr. 13.895. Prisen dækker teoriundervisning 6 dage samt 4 dages praktikrejse med indkvartering i delt dobbeltværelse med halvpension. Typisk vil kursusprisen tjene sig selv hjem på en til to rejselederopgaver og det er derfor en god investering i en fremtid med sjove opgaver. Der kan desværre ikke tilbydes refusion såfremt kurset afbrydes af kursisten undervejs i forløbet.

Tilmelding til rejselederuddannelse:

Navn
Adresse
Postnummer
By
Tlf.
E-mail
Evt. egen hjemmeside
Jeg er indforstået med egenbetaling af rejselederuddannelsen
Jeg tilmelder mig hermed førstkommende uddannelse
Jeg ønsker at blive rejseleder fordi:
Hvad er dine forventninger som freelancer hos os?
Hvordan har du fundet os?
Jeg samarbejder på nuværende tidspunkt med (Angiv virksomhed(er)):
Har du professionel erfaring som rejseleder?
Tilmeld mig interesseliste til kommende rejselederuddannelse (egenbetaling)
Send

Her kan du se billeder fra et tidligere kursus.

Forår ved Glücksburg slot     Krokus i Husum     Roter Haubarg

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!