Vi tilbyder 2 uddannelser

Du kan enten vælge uddannelsen til guide eller fokusere på uddannelse til rejseleder. I efteråret 2023 er de to uddannelser slået sammen. Efter endt uddannelse bestemmer du selv, om du vil fokusere på at blive en dygtigere guide eller rejseleder - eller måske endda begge dele.

Begge uddannelser har både en teoretisk og en praktisk del, og vi forventer, at du deltager i hele det forløb, som du tilmelder dig. I første omgang kan du vælge at komme på interesseliste, så du får orientering om kommende uddannelsesdatoer. Hvis du er helt klar til uddannelse, så skynd dig at melde dig til så du er sikker på en plads. Vi opererer nemlig med små hold, så alle får bedst mulig læring.

Næste uddannelse er guide- og rejselederuddannelse efteråret 2023.

Her kan du se, hvad der er forskellen på en guide og en rejseleder.

Guide lokalt i Danmark, men ikke rejseleder 

Målgruppe og adgangskrav

Guideuddannelsen er målrettet alle, der har lyst til at guide turister m.m., lokalt i Danmark. Du behøver ingen forudgående uddannelse for at blive optaget. Det vigtigste, og det der i sidste ende gør dig til en dygtig guide, er din personlighed. Du brænder for at give gæster en god oplevelse. På uddannelsen giver vi dig redskaberne til at gøre netop dette.

At være guide lokalt i Danmark er super at kombinere med en anden karriere. Måske har du allerede en smule erfaring med at guide venner og familie, men det er ikke et krav for at komme med på uddannelsen.


Om guideuddannelsen

Til, under og efter uddannelsen fordres en stor grad af selvstudie med fokus på Danmarks historie, kultur og samfund. Den teoretiske undervisning leder op til dette, men hovedparten af indlæringen foregår på egen hånd, i eget tempo og med fokus på de områder i Danmark, den enkelte deltager forventer at ville guide.

Uddannelsen foregår i en afslappet atmosfære og på dansk. Du skal forvente en del hjemmearbejde. Hjemmearbejdet afspejler vældig godt den forberedelse, som du vil skulle lave som guide og til kommende opgaver. Din underviser er selv professionel guide, så du har gode muligheder for at få personlig feedback på din performance.

Efter gennemført uddannelse er der mulighed for at søge optagelse i Guideservice Danmarks freelance guidekorps.

Denne video blev optaget af Oplevelsernes Academy, som var medarrangør af engelsksproget kursus 2014

Teori

Den teoretiske undervisning får du på 6 intensive kursusdage i Odense. 
Kursusdagene foregår som dialog om det stof, du har arbejdet med hjemme, øvelser i samarbejde og præsentationsteknik - ligeledes baseret på den forberedelse, du har lavet hjemmefra.

Vi foreslår, at du afsætter god tid i forberedelsesfasen, helst dagligt. På den måde fordyber du dig gradvist i stoffet og giver dig selv tid til at tage viden til dig. Inden du starter på uddannelsen kan du med fordel begynde at dygtiggøre dig i historien lokalt, hvor du bor.

Vi hører typisk fra vores guider, at de efter deres uddannelse altid er på udkig efter nye vinkler at fortælle om, nye detaljer at blive kloge på og af og ikke mindst, at det er en konstant, livslang læringsproces. En guide er nysgerrig og interesseret i, hvad der sker i egen by, eget lokalområde og eget land og en guide skal kunne lide at fortælle om det til gæster fra andre kulturer.

...og praktisk træning

Praktikken øver du selv og sammen med dine medkursister på kursusdagene, på praktikdage i dit lokalområde og en på fælles praktikdag. Praktikdagen afvikles på Fyn (evt. et andet sted i Danmark, hvis mange kursister kommer fra samme område).

For os er det vigtigt, at vores guider har en positiv attitude og agerer professionelt. Derfor er learning-by-doing den absolut bedste måde at få erfaring på og hjælper dig til at afklare, hvordan du bedst håndterer jobbet som guide og hvilke opgaver, der ligger bedst til dig. 

Praktisk træning - learning-by-doing

Den bedste måde at lære på er naturligvis at guide for andre - og lave de uundgåelige begynderfejl. Det er der plads til på praktikdagen og naturligvis på kursusdagene. Af fejl bliver man klogere - derfor skaber vi plads til dem og vi skal alle håndtere dem i en positiv ånd.

Du kommer til at træne:

 • Turplanlægning
 • Informationssøgning
 • Turbeskrivelse
 • Udarbejdelse af manuskript
 • Kommunikationsteknik
 • Egen fortællestil 
 • Praktisk afvikling
 • Gæsteservice
 • Samarbejder
 • Samarbejdspartnere

Målgruppe og adgangskrav

Vi lægger vægt på, at du:

 • Har flair for og lyst til at sætte dig ind i fakta, historie og øvrigt stof i dit lokalområde
 • Har lyst, mod og personlighed til at kunne formidle på en letforståelig måde, som informerer, underholder og fastholder dine gæsters opmærksomhed
 • Har sprogøre og kan begå dig professionelt på dine valgte sprog. Som guide i Danmark er danske, engelsk, tysk, kinesisk, italiensk, spansk gode sprog at kunne
 • Har et veludviklet servicegen og evne til at tænke klart - også i pressede situationer
 • Har lyst og energi til at være sammen med mennesker få eller mange timer på en opgave
 • Ikke mindst skal du være god til at arbejde selvstændigt og samarbejde med chauffører, leder for gruppen etc.

Tilmelding guideuddannelse

Guideuddannelsen efterår 2023 består af både teori og praktik.

 • Teori
  • Efteråret 2023 - datoer følger

 • Praktikdag
  • Efteråret 2023 - dato følger

Rejselederuddannelse

Elsker du at fortælle om steder, du holder af? Om historiske eller aktuelle begivenheder? Om personer der har gjort en forskel? Hvis du brænder for at fortælle, vise rundt, yde god service overfor gæster og se dem blive glade af dine fortællinger, så kan jobs som guide og rejseleder være en god vej frem.

Vi lover vores kunder, at vi sætter erfarne kræfter på alle opgaver. Derfor skal du gennem uddannelsen, hvis ikke du allerede har relevant og professionel erfaring som rejseleder.

Uddannelsen består af både teori og praktik, som er en samlet pakke.

 • Teori
  • Efteråret 2023 - datoer følger

 • Praktikrejse
  • Efteråret 2023 - datoer følger

Samlet forventet pris kr: 15.000

Indhold i rejselederuddannelsen

Tilmelding til rejselederuddannelse

Job som freelance rejseleder

Som freelance rejseleder præsenterer og introducerer du danske gæster for lande og kulturer, som du selv kender godt, holder af og elsker at rejse i. Din glæde for og viden om landet er omdrejningspunktet.

Som rejseleder skal du naturligvis kende dine lande godt, da dine gæster helt naturligt er videbegærlige. Du må bestemt ikke underkende den fornøjelse, det er selv at få lov til at dele ud af din viden og glæde for rejselandet. Som rejseleder bliver du derfor "millionær på oplevelser".

Du skal være en god fortæller og have en stor viden om landet og stederne. Det er vigtigt, at du også er i besiddelse af et veludviklet servicegen, har gode sociale kompetencer og taler et eller flere sprog udover dansk. Naturligvis skal du have lyst til at være sammen med mennesker fra mange forskellige baggrunde.

Som rejseleder arbejder du primært på dansk og med danske gæster. Er du rejseleder til de skandinaviske lande, kan du også blive booket til at guide på andre af de sprog, som du taler på professionelt niveau.

Efter kurset beslutter du selv, hvorvidt du ønsker at søge optagelse i Guideservice Danmarks rejseleder- og guidekorps. Vi skal udvide staben og derfor er vi naturligvis interesserede i samarbejde med alle, der viser potentiale til at være gode rejseledere.

Undervejs i praktikopgaverne, på praktikrejsen og efter kurset har du flere mulighed for at drøfte dine personlige næste skridt med underviser.

Selve rejselederuddannelsen

Målgruppe og adgangskrav

Vores rejselederuddannelse er målrettet mennesker med lyst til rejselederjob på freelance basis, hvor opgaver sagtens kan kombineres med en anden karriere. Måske har du allerede en smule erfaring med at guide venner og familie, men det er ikke et krav for at komme med på kursus.

Vi lægger vægt på, at du:

 • Har flair for og lyst til at sætte dig ind i fakta, historie og øvrigt stof om dine valgte destinationer
 • Har lyst, mod og personlighed til at kunne formidle på en letforståelig måde, som informerer, underholder og fastholder dine gæsters opmærksomhed
 • Har sprogøre og kan begå dig professionelt på dine valgte sprog
 • Har et veludviklet servicegen og evne til at tænke klart - også i pressede situationer
 • Har lyst og energi til at være sammen med mennesker mange timer om dagen
 • Ikke mindst skal du være god til at arbejde selvstændigt og samarbejde med chauffører og andre på destinationerne og herhjemme.

Teori og praktik

Den teoretiske viden får du på 6 intensive kursusdage i Odense. Praktikken øver du selv og sammen med dine medkursister på kursusdagene, på praktikdage hjemme og på den afsluttende praktikrejse. Din underviser er selv professionel rejseleder og guide, så du har gode muligheder for at få personlig feedback på din performance.

For os er det vigtigt, at vores rejseledere viser en positiv attitude og professionalisme. Derfor er learning-by-doing den absolut bedste måde at få erfaring på og hjælper dig til at afklare, hvordan du bedst håndterer jobbet som guide og rejseleder og hvilke opgaver, der er de bedste til dig.

Uddannelsen foregår på dansk og du skal forvente en del hjemmearbejde. Hjemmearbejdet afspejler vældig godt den forberedelse, som du vil skulle lave som guide og rejseleder til kommende opgaver.

Teori

Kursusdagene foregår som dialog om det stof, du har arbejdet med hjemme, øvelser i samarbejde og præsentationsteknik - ligeledes baseret på den forberedelse, du har lavet hjemmefra. Vi foreslår, at du afsætter god tid i forberedelsesfasen, helst dagligt. På den måde fordyber du dig gradvist i stoffet og giver dig selv tid til at tage viden til dig.

Inden du starter på kurset kan du med fordel begynde at dygtiggøre dig i historien lokalt, hvor du bor og om de rejselande, som du ønsker at blive rejseleder til.

Vi hører typisk fra vores rejseledere og guider, at de efter kurset og fremefter altid er på udkig efter nye vinkler at fortælle om, nye detaljer at blive kloge på og af og ikke mindst, at det er en konstant, livslang læringsproces. Både som guide og rejseleder skal man være nysgerrig og interesseret i et lands kultur og historie og være indstillet på altid at søge ny viden og følge med i, hvad der sker i landet.

Praktisk træning - learning-by-doing

Den bedste måde at lære på er naturligvis at prøve en rejseleders opgaver med rigtige gæster - og lave de uundgåelige begynderfejl. Det er der plads til på praktikrejsen og naturligvis på kursusdagene. Af fejl bliver man klogere - derfor skaber vi plads til dem og vi skal alle håndtere dem i en positiv ånd.

Vi øver emner som:

 • Planlægning 
 • Informationssøgning
 • Manuskriptskrivning
 • Præsentationsteknik
 • Praktisk afvikling
 • Gæsteservice
 • Samarbejder
 • Samarbejdspartnere
 • Forståelse for rejsebureauernes beslutninger

Tilmelding til rejselederuddannelse

Rejselederpraktik

Praktikrejsen går til Tyskland og der deltager almindelige gæster på rejsen. Du og dine medkursister får til opgave at stå for alle rejselederens opgaver undervejs. Du skal derfor forberede dig til opgaven, nøjagtig som det er tilfældet med et rigtigt rejselederjob.

Tidligere deltagere på uddannelsen

Vi har fået positive tilbagemeldinger fra tidligere kursistser. Enkelte deltagere har også erkendt, at dette job ikke var noget for dem. Andre har opdaget, at det var lige dem. En tidligere deltager sagde for eksempel til sin mand ved hjemkomsten: "Tak, fordi du sagde, at jeg skulle tage afsted". En dejlig reaktion. Vi ved, at det også var en dygtig rejseleder, vi havde med hjem. En gensidig fornøjelse.

Tidligere deltagere har blandt andet udtalt:

 • Jeg føler, at jeg nu kan påtage mig jobbet som rejseleder
 • Gode oplevelser og "learning by doing"
 • Man ved ikke, hvad det drejer sig om, før man har prøvet det, men det er vigtigt at få det hele med
 • Det at lære de andre kursister at kende og samarbejde med dem har gjort, at jeg har arbejdet mig hen imod at forstå den nye rolle. Underviseren har selv stor erfaring som rejseleder og arbejder stadig som sådan. Det gør, at undervisningen har trænet mig til at agere i virkeligheden.

Praktikrejse

Førstkommende praktikrejse går til Tyskland. Rejsen går til Tyskland, fordi du dermed vil kunne genbruge al den viden, som du får på kurset, til kommende opgaver, da alle busrejser mod syd jo går gennem Tyskland. Dermed vil du efter kurset allerede være godt på vej til din fremtidige karriere som rejseleder.

Kursusrejsen foregår naturligvis med bus          Kursisterne guider alle oplevelser på kursusrejsen

Inviter gæster med

Du har mulighed for at invitere f.eks. ægtefælle, venner og bekendte med på praktikrejsen, der er stærkt reduceret i pris pga. det undervisningsmæssige aspekt.

Beskrivelse af gæsterejsen kommer snart.

Her kan du se billeder fra et tidligere kursus.

Forår ved Glücksburg slot     Krokus i Husum     Roter Haubarg

Forventet samlet pris - forventet kr: 15.000

Jeg vil gerne have information om kommende kurser
Jeg tilmelder mig førstkommende rejselederkursus
Navn
Adresse
Postnummer
By
Tlf.
E-mail
Evt. egen hjemmeside
Jeg er indforstået med egenbetaling af kursus
Jeg ønsker at blive rejseleder fordi:
Jeg vil gerne være rejseleder i disse lande:
Hvordan har du fundet os?
Send

Tilmelding til guide- og rejselederuddannelse

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!