Rejselederuddannelse

Guideservice Danmark skal udvide staben af freelance rejseledere og guider og arrangerer til foråret 2 kurser for de, der endnu ikke har erfaring fra branchen og gerne vil arbejde som guide eller rejseleder.

Om freelance rejselederjob

Som freelance rejseleder er det en fornøjelse at kunne præsentere og introducere danske gæster for lande og kulturer, som man selv kender godt, holder af og elsker at rejse i. Den glæde må bestemt ikke underkendes. Som rejseleder skal du naturligvis kende dine lande godt, da gæster helt naturligt er videbegærlige og det er en fornøjelse selv at få lov at dele ud af sin viden og smitte rejsende med samme glæde for rejselandet. Som rejseleder bliver  du "millionær på oplevelser".

Som rejseleder arbejder du primært på dansk, med danske gæster. Er du rejseleder til de skandinaviske lande kan du også opleve at blive booket på andre af de sprog, du taler på professionelt niveau.

Selve rejselederuddannelsen

Målgruppe og adgangskrav

Selve rejseleder uddannelsen som Guideservice Danmark tilbyder, er udviklet til mennesker med lyst og evt. erfaring indenfor guiding af turister. Der er således ingen krav om forudgående uddannelse. De vigtigste adgangskrav er, at du

1. Har flair for at sætte dig ind i fakta, historie og øvrigt stof omkring en bestemt (selvvalgt) destination
2. Har lyst, mod og personlighed til at kunne formidle på en let forståelig måde, som underholder og fastholder gæstens opmærksom og udbytte
3. Har sprogøre og kan begå dig professionelt på udvalgte sprog

Om uddannelsen

Vi klæder dig på teoretisk, men det er din personlighed som viser om du "har det i dig". Din underviser er professionel rejseleder, som du har mulighed for at få personlig feedback fra, i forhold til din performance i de praktiske udfordringer.

For os er det vigtigt, at vores rejseledere fremtoner med en vis attitude og professionalisme. Derfor har vi bygget rejselederuddannelsen op omkring én del teori, og én del "learing by doing". 

Rejselederuddannelsen foregår med udgangspunkt i Danmark (Odense), men med studietur til udlandet. 

I forløbet skal du forvente en del hjemmearbejdsdage for at få fuldt udbytte af kurset.

Teori

Teoridelen indeholder undervisning baseret på dialog, øvelser i samarbejde og præsentationsteknik. 

Praktisk træning – learning by doing

Den bedste måde at lære på, er at udføre en rejseleders opgaver i det virkelige liv - og lave de uundgåelige begynderfejl. 

Træningen består af aspekter som 
• Planlægning af ture
• Udarbejdelse af manuskript
• Præsentationsteknik
• Praktisk afvikling
• Gæsteservice
• Samarbejde

Den praktiske del består ligeledes af en studierejse med bus til Tyskland, hvor du og dine medkursister får til opgave at stå for alle rejselederens opgaver. Du vil således, med udgangspunkt i et specifikt rejseprogram, få til opgave at forberede turen, nøjagtig som det er tilfældet med et rigtigt rejselederjob.

Tidligere deltagere på rejseleder uddannelsen

Vi har kun fået positive tilbagemeldinger på vores tidligere kurser. En tidligere deltager sagde f.eks. til sin mand ved hjemkomsten "Tak, fordi du sagde, at jeg skulle tage afsted". En dejlig reaktion. Vi ved, at det også var en dygtig rejseleder, vi havde med hjem. En gensidig fornøjelse.

Deltagere på kurset 2017 har udtalt:

  • Jeg føler, at jeg nu kan påtage mig jobbet som rejseleder
  • Gode oplevelser og "learning by doing"
  • Man ved ikke hvad det drejer sig om før man har prøvet det, men det er vigtigt at få det hele med
  • Det at lære de andre kursister at kende og samarbejde med dem har gjort, at jeg har arbejdet mig hen imod at forstå den nye rolle. Underviseren har selv stor erfaring som rejseleder og arbejder stadig som sådan. Det gør, at undervisningen har trænet mig til at agere i virkeligheden.


Datoer for rejselederuddannelse 2018

Teori

  • februar: 24.+25. 2018
  • marts: 3.+4. + 10. 2018


Efterfølgende praktikrejse til Tyskland:

  • april 13.-16. 2018


Pris kr. 12.950. Prisen dækker teoriundervisning 5 dage samt 4 dages praktikrejse med indkvartering i delt dobbeltværelse med halvpension. 

Kursusindhold

Rejselederuddannelsen er en samlet pakke.

Kursusrejsen foregår naturligvis med bus          Kursisterne guider alle oplevelser på kursusrejsen

Inviter gæster med

Du har mulighed for at invitere f.eks. ægtefæller, venner og bekendte med på praktikrejsen. De deltager til stærkt reduceret pris pga. det undervisningsmæssige aspekt.
Gæsterejsen ser du beskrevet her

Tilmelding

Tilmelding er bindende og efter "først-til-mølle" princippet. Pladsen er først sikret, når det fulde kursusbeløb er indbetalt. Kurset gennemføres ved minimum 10 deltagere. På tidligere kurser har enkelte ledige fået kursusafgiften dækket. 

Pris kr. 12.950. Prisen dækker teoriundervisning 5 dage samt 4 dages praktikrejse med indkvartering i delt dobbeltværelse med halvpension. Typisk vil kursusprisen tjene sig selv hjem på de første 1-2 rejselederopgaver og det er derfor en god investering i en fremtid med sjove opgaver.

Tilmelding og info om rejselederuddannelsen:
Booking Manager, Mette Berrig: mb@GuideserviceDanmark.dk - tlf 4156 2859

Her kan du se billeder fra et tidligere kursus.

Forår ved Glücksburg slot     Krokus i Husum     Roter Haubarg

Læs også om guideuddannelse

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467 - © All copyrights reserved!

| Guideuddannelse | Rejselederuddannelse Freelance rejselederRejselederjob | Byvandring | Guidet tur |