Sorø byvandring

Søgade i Sorø. Foto: N.H. Fischer
   

Jeg fortæller om Sorø Akademi, som oprindeligt var Nordens rigeste munkekloster med store jordbesiddelser. Stiftelsen Sorø Akademi og dets betydning for egnen i fortid og nutid indgår i fortællingen og vi går en tur langs Sorø Sø, som er den største af de 3 sammenhængende søer, der omkranser byen.

Min guidede tur begynder ved Sorø Akademi, hvor jeg fortæller om dengang, det var et munkekloster. Efter en guidet tur i den pragtfulde have ved Sorø Akademi, hvor der er mange særprægede buske og træer, vandrer vi en smuk tur langs bredden af Sorø Sø og slutter af med at nyde den imponerende udsigt over de 3 sammenhængende søer fra den højtliggende Pedersborg Kirke. Fra kirken har vi et godt udsyn over en del af de 5.000 ha skovbrug, landbrug og søer, der hører til Stiftelsen Sorø Akademi.

Den guidede tur kan suppleres med et besøg i Klosterkirken, en sejltur på Sorø Sø eller et kaffestop i Støvletkatrines Hus, hvor jeg fortæller historien om Kong Christian VIIs livlige elskerinde.

Sorø har eksisteret siden 1142, hvor et kloster for benediktinermunke blev grundlagt af stormanden Asser Rig. Hans søn, Absalon, overdrog det senere til cistersiensermunkene, der var gode godsforvaltere. Sorø Kloster var nordens største og rigeste kloster i Middelalderen, og mange konger ligger begravet i Klosterkirken.

I 1586 kom de smukke klosterbygninger til at huse kostskolen "Sorø Akademi". Mange af eleverne er vendt tilbage til byen og bidrager i dag til et frodigt kulturelt miljø.

Informationer

Varighed
2 timer
Type turforslag
Byvandring
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i byen
Sorø
Længde i km
5
Minimum antal deltagere
1
Maximum antal deltagere
30
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK Se priser

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!