Valdemar Slot

Valdemar Slot
   

Få historien om Valdemar slot fortalt af en guide, der elsker stedet.

Hør historien om, hvordan Christian 4. byggede slottet til sin søn prins Valdemar Christian, der dog aldrig nåede at slå sig ned på slottet. Prins Valdemar Christian levede nemlig det meste af sit liv som feltherre og døde ret ung på en slagmark i Polen.

Rundvisningen på Valdemars Slot giver dig mulighed for at se genstande, der knytter sig til slottets tidlige historie. For eksempel et maleri af prins Christian Valdemar, der lagde navn til slottet og flere 1600-tals portrætter af Christian IV.

Knap 20 år efter Valdemar slots opførelse blev det belejret af svenske soldater og efterladt som en ruin. Admiral Niels Juel kom i besiddelse af ruinen, da han, efter det fantastiske søslag i Køge Bugt, 1677 fik prisepengene i form af en klækkelig rabat på krongodset på Tåsinge. Blandt klenodierne er admiralens skibskiste.

Niels Juel fik en sønnesøn, som også hed Niels Juel og det slotsanlæg, vi i dag ser ved Valdemar slot, er for en stor dels vedkommende sønnesønnens værk.

En rundvisning på Valdemar Slot er fortællingen om Niels Juel og naturligvis en tur rundt i rummene. Oplev det stemningsfulde Valdemar Slot og lad dig fortrylle af fortællingen om slottes ejere før og nu.

Informationer

Varighed
2 timer
Type turforslag
Museum eller attraktion - rundvisning af guide
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i byen
Tåsinge
Entré eller andre udgifter
Ja
Hvortil skal der betales entre/ekstraudgift
Valdemar Slot
Længde i km
1
Minimum antal deltagere
1
Maximum antal deltagere
25
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK Se priser

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!