Syvårssøerne - Frederikshåb Plantage

Sandklitterne ved Syvårssøerne. Foto: Lars
 

Syvårssøerne ved Frederikshåb Plantage er i øjeblikket en af Danmarks største natur-turistattraktioner, da vandet står meget højt i de mystiske Syvårssøerne og flere stier i området er oversvømmet. En vandretur her er en spændende oplevelse.

Jeg er selv meget begejstret for denne vandretur hvor vi vander rundt om de store sandklitter i Randbøl Hede. Her skal vi passere den 17 meter høje Stoltenberg. En sandklitte, som vinden har blæst sammen på den ellers flade og lyngbeklædte Randbøl Hede. Her har man svært ved at tro, at man ikke befinder sig i de store sandklitter ved Vesterhavet.

Turen går videre over i Frederikshåb Plantage, hvor vi vandrer langs Syvårssøerne. Det mystiske ved Syvårssøerne er, at de ikke altid er der, men opstår og forsvinder med grundvandsstanden. Fra gammel tid har man bemærket, at søerne dukkede op ca. hvert syvende år. Vandreturen ved Syvårssøerne er en tur, man kan gå igen og igen og på alle årstider. Ligegyldig hvornår man kommer forbi, er naturen smuk - selv i regn og gråvejr. Og har man børn med, byder turen på leg i de fine sandklitter.

Udover den mystiske og meget smukke natur vil vi undervejs møde mange fortidsminder fra besættelsen, hvor den tyske besættelsesmagt brugte området som en hemmelig flyveplads. I området findes der blandt andet flyverskjul, feltkøkken, mandskabsbunker, brændstofsledninger og bunker til brændstof.

En guidet vandretur som er meget spændende for både børn og voksne.

Informationer

Varighed
3 timer
Type turforslag
Vandretur i naturen
Land opgaven foregår i
Danmark
primært i dette område
Frederikshåb
Kunder har sagt om turen
Det er helt ufatteligt at vi har så storslået og vild natur i vores baghave.
Længde i km
8
Minimum antal deltagere
5
Maximum antal deltagere
25
Book eget tidspunktPris pr. gruppe fra DKK Se priser

Guideservice·Danmark - Thorsgade 21 - 5000 Odense C - +45 4156 2859 - info@GuideserviceDanmark.dk - CVR: 31405467
© All copyrights reserved!